Pastorer fengslet

Sudan: Send appell for to fengslede pastorer!

Pastorer fengslet

Kjære appellvenn!

April 2015

*

OPPDATERING: Begge pastorene ble løslatt den 5. august 2015! De har nå reist fra Sudan. I to uker ble de forhindret fra å reise ut på grunn av et tidligere utreiseforbud, men det lyktes dem til slutt å dra. TAKK TIL ALLE SOM ENGASJERTE SEG!

*

Sudan: To sørsudanske pastorer har siden i vinter sittet fengslet i Khartoum uten kontakt med sine familier eller tilgang til advokat. Bli med og legg press på sudanske myndigheter!

Pastorer fengslet
Peter Yen. (Foto: Morning Star News)

Pastor Yat Michael var på besøk i Khartoum sammen med sin kone fordi barnet deres trengte medisinsk behandling. Han ble invitert til å preke i en kirke i Khartoum 21. desember i fjor. Denne kirken er blitt trakassert, forsøkt konfiskert og delvis ødelagt av myndighetene gjennom flere år. Etter gudstjenesten ble han uten forklaring bedt å følge med to menn fra sikkerhetspolitiet. Siden har ingen hørt noe fra ham. Myndighetene har ikke oppgitt noen årsak til hvorfor han er anholdt, hvor han holdes eller hva han anklages for.

Peter Yen (bildet), også fra Sør-Sudan men boende i Khartoum, prøvde i januar å finne ut hva som skjedde med Michael. Etter å ha levert et brev om Michaels sak til myndighetene 11. januar, mottok hans kone en truende telefonsamtale fra etterretningstjenesten om at hun og den lille gutten deres ville bli arrestert hvis ikke Peter kom tilbake til huset der de bodde. Da han gjorde det, ble han tatt med av sikkerhetspolitiet, og siden har kona ikke fått noe svar om hvor han er og hvorfor han er arrestert.

Begge pastorene har til nå blitt holdt isolert på et ukjent sted, uten kontakt med familien eller mulighet til advokatbistand i flere måneder. Jo lenger dette fortsetter, jo større er risikoen for at de blir torturert.

Signer brevet og send det til sudanske myndigheter slik at de løslater disse pastorene!

DU KAN OGSÅ SIGNERE AKSJONEN PÅ NETT: KLIKK HER

 

Slik gjør du:

  • Klikk og last ned appellbrevet her:   PDF   |  Word

  • Skriv ut, signer og send til adressen nedenfor (porto kr. 17,-):

     Minister of Justice, Mohamed Bushara Dousa
     Ministry of Justice
     Po Box 302
     Al Nil Avenue
     Khartoum
     Sudan

  • For norsk oversettelse av appellbrevet, klikk her:   PDF   |  Word

Takk for at du er med!

Vennlig hilsen
Appelltjenesten

DU KAN OGSÅ SIGNERE AKSJONEN PÅ NETT: KLIKK HER

Oppdatering i tidligere appellsaker:

Turkmenistan: Endelig er Umid Gojayev, som vi sendte oppmuntringshilsener til julen 2013, løslatt! 17. februar i år fikk han amnesti og kunne vende tilbake til familien, som har ventet på ham i nesten tre år!

Iran: Pastor Behnam Irani fikk ikke omgjort resten av straffen til betinget fengsel, til tross for at loven åpner for det når halve straffen er sonet. Fengselsmyndighetene mente han skulle bli løslatt, men dette ble stoppet av en dommer.

Laos: De 5 kristne vi appellerte for i oktober 2014, sitter fortsatt fengslet. De ble frikjent fra drapsanklagene i august i fjor, men er nå tiltalt for å ha drevet medisinsk praksis ulovlig. De bad for en syk kvinne, som til slutt døde av sykdommen.