Send appell for fengselsdømte i Iran

Send appell for fengselsdømte i Iran

Fire kristne dømt til 10 år

Desember 2017

Kjære appellvenn!

Vi aksjonerer igjen for konvertitter som sitter fengslet på falske anklager. Disse mennene er dømt til 10 års fengsel.

De fire er (fra venstre): Saheb Fadaie, pastor Youcef Nadarkhani, Yasser Mossayebzadeh og Mohammad Reza Omidi (foto: World Watch Monitor). De ble dømt til ti års fengsel for å ha deltatt i husmenigheter og for å promotere ‘sionistisk’ kristendom i juli 2017. I tillegg ble Nadarkhani og Omidi dømt til to års eksil i områder langt unna familie og venner. I realiteten er disse mennene dømt for å ha praktisert sin kristne tro. De har anket, og saken skal høres for retten 13. desember.

Nadarkhani er pastor for et lite kirkesamfunn i Iran og ble arrestert for første gang i 2006. I september 2010 ble han dømt til døden for apostasi (frafall fra troen) og evangelisering. Dødsstraffen ble kraftig kritisert internasjonalt, og i en ny behandling av saken i september 2012 ble dommen omgjort til tre års fengsel. Mens han var fengslet, ble pastor Nadarkhani utsatt for sterkt press for å konvertere tilbake til islam. Blant annet ville dommen bli annullert hvis han forlot sin kristne tro. I mai 2016 ble pastor Nadarkhani arrestert på nytt sammen med sin kone og Mohammadreza Omidi, Yasser Mossayebzadeh and Saheb Fadaie. Pastorens kone ble senere løslatt, mens de fire mennene ble siktet for ‘handlinger mot nasjonal sikkerhet’.

De kristne kirkesamfunnene i Iran, spesielt konvertitter, utsettes for forfølgelse og diskriminering. Myndighetene hevder at bare lovbrytere straffeforfølges. Likevel arresteres og straffes konvertitter for vanlig praktisering av kristen tro. For eksempel ble Omidi, Mossayebzadeh og Fadaie dømt til åtti piskeslag for å ha drukket vin under nattverd i 2016. Konvertitter betraktes som muslimer og kan etter islamsk lovgivning ikke drikke alkohol. Ifølge organisasjonen ‘Center for Human Rights in Iran’ er forfølgelsen av religiøse minoriteter økende og brukes som et virkemiddel for å begrense vekst av slike grupper.

Send appellbrevet til den iranske ambassaden i Norge for å kreve at disse fire mennene løslates og at iranske myndigheter stopper forfølgelse av mennesker basert på deres tro.

Slik gjør du:

  • Klikk og last ned appellbrevet her: PDF | WORD
  • Skriv ut, signer og send til adressen nedenfor (Porto kr. 13,-):

     Ambassador Mohammad Hassan Habibollahzadeh
     The Embassy of the Islamic Republic of Iran
     Drammensveien 88E
     0271 Oslo

For norsk oversettelse av appellbrevet, klikk her: PDF

Takk for at du er med! 

Vennlig hilsen
Lisa Winther
Rådgiver i menneskerettigheter

 

Send appellbrev med SMS!

Sliter du med å huske å skrive ut appellen og signere? Har du ikke alltid frimerke eller konvolutt hjemme? Er det tungvint å poste brevet? Da er den nye løsningen med SMS-signering noe for deg!

Nå kan du enkelt signere appellen på SMS og likevel være med å sende individuelle brev!

Når du signerer på SMS blir du ikke lenger bare et navn på en liste, men vi skriver ut et eget brev med ditt navn på og postlegger det for deg.

Å abonnere på appellkampanjene på SMS koster 20 kr per kampanje du mottar. Enkelt for deg, og like effektivt for dem som blir forfulgt for sin tro!

Send SMS: ROP til 2377

Avmelding fra appelltjenesten:

SMS: Send ROP STOPP til 2377

E-post: Send en e-post til post@stefanus.no med ditt navn og adresse og skriv "Avmelding appelltjenesten" i emnefeltet