Send appell til Kina

Send appell til Kina

Send appell til Kina for Alim. Vis at verden følger med.

Mars 2017

Kjære appellvenn 

12. januar i år var det ni år siden Alimujiang Yimiti, også kalt Alim, ble arrestert. I ni år har hele livet hans vært på vent! Likevel har han fortsatt mange år igjen av sin 15 år lange fengselsstraff. Han trenger vår oppmuntring.

Alim, som er uigur, ble kristen i 1995. Sammen med sin kone Gulinuer ledet de en husmenighet i Xinjiang-provinsen, nordvest i Kina. I 2008 ble han arrestert og anklaget for «ulovlig religiøs virksomhet». I august 2009 ble han dømt til 15 års fengsel for å ha «lekket statshemmeligheter». Rettssaken skjedde i all hemmelighet, og hans advokat fikk ikke lov til å være til stede. Familien og advokaten hans fikk vite om dette først fire måneder senere. Han har ikke fått møte advokaten siden 2012. Alt tyder på at den egentlige årsaken til dommen er hans kristne aktiviteter og hans etnisitet. Kinesiske myndigheter har et anstrengt forhold til uigurer, som hovedsakelig er muslimer og som ønsker større grad av selvstyre.

Send appell til Kina

Våren 2010 ble Alim flyttet til et fengsel i provinshovedstaden Urumqi, nesten 150 mil fra hans hjemsted Kashgar. Kona Gulinuer prøver å besøke ham regelmessig, men får bare lov til å komme hver tredje måned. Ifølge vår kontakt opplever hun sterkt press fra myndighetene. Blant annet vil de ikke at hun skal ha kontakt med utlendinger.

Vi har appellert for ham fire ganger tidligere og har også sendt oppmuntringshilsener to ganger. Nå er det på tide igjen. Med vår hilsen til Alim håper vi å vise at han ikke er glemt, og at mange fortsatt husker på ham. Samtidig ønsker vi at kinesiske myndigheter skal vite at omverdenen fortsatt følger med på saken.

  Bildetekst: Kona Gulinuer og ekteparets sønner. (Foto: China Aid)

Slik gjør du:

  • Klikk og last ned oppmuntringsbrevet her: Word - PDF
  • Last opp norsk oversettelse av oppmuntringshilsenen i PDF
  • Last introduksjonsbrev på engelsk her i PDF
  • Skriv ut, signer og send til adressen nedenfor (Porto kr. 21,-):

ADRESSE:

     Alimujiang Yimiti
     Section 11, The Xinjiang No. 3 Prison
     No.1339, Dongzhan Road
     Urumqi, Xinjiang Uyghur
     830013
     People’s Republic of China 

 

Takk for at du er med! 

Vennlig hilsen
Lisa Winther
Rådgiver i menneskerettigheter

 

Oppdateringer

# 1-2017 Tyrkia: Den amerikanske pastoren Andrew Brunson ble arrestert i Tyrkia 7. oktober 2016 og er grunnløst anklaget for å være knyttet til en terroristorganisasjon. 16. februar sendte utenrikskomiteene for Senatet og Kongressen i USA et brev til Tyrkias statsminister Erdogan på vegne av ham. De 78 parlamentarikerne som signerte brevet krevde hans umiddelbare og betingelsesløse løslatelse. Vi appellerte for ham tidligere i år.

DIN STEMME MOT URETT

Som appellvenn kan du gjøre en forskjell for dem som forfølges for sin tro. Et brev utfordrer myndigheter! Det kan få trosfrihetsfanger frikjent og det oppmuntrer den som lider!

SMS - send ROP til 2377 for å motta appellene på SMS. Du blir belastet 20 kr. per appell over telefonregningen. Vi trykker og sender et eget brev for deg når du signerer via SMS. Enkelt for deg, og like effektivt for de som blir forfulgt for sin tro!

Avmelding fra appelltjenesten:

SMS: Send ROP STOPP til 2377

E-post: Send en e-post til post@stefanus.no med ditt navn og adresse og skriv «Avmelding appelltjenesten» i emnefeltet