Send en appell til Indonesia

Send en appell til Indonesia

Ahok som er kristen og var guvernør i Jakarta, er fengslet.

Kjære appellvenn

Juni 2017

Indonesia: Fra å være Indonesias mest fremtredende ikke-muslimske politikere fra en etnisk minoritet, sitter Ahok nå i fengsel, etter at islamister anklaget ham for blasfemi. Basuki Tjahaja Purnama, ofte omtalt som «Ahok», ble dømt til to års fengsel i begynnelsen av mai for angivelig å ha kritisert et vers i Koranen.

Ahok er kinesisk kristen og var Jakartas første ikke-muslimske guvernør på 50 år. Valgkampen for gjenvalg i fjor høst ble overskygget av falske blasfemianklager. Han siterte et vers i Koranen, som han fryktet at islamister kunne bruke for å stoppe folk fra å stemme på en ikke-muslim. Dette falt ikke i god jord hos konservative islamistiske grupper, som gikk til sak mot ham.

I november i fjor ble han formelt siktet for blasfemi, og rettssaken startet i desember. Flere ganger i løpet av rettssaken har det vært store protester mot ham med nesten en halv million demonstranter. Den dagen dommen falt, var det store menneskemengder utenfor rettslokalet, som ropte islamske slagord og krevde at Ahok skulle bli hengt. Det har også vært noen demonstrasjoner til støtte for ham. I slutten av mai valgte Ahok å trekke sin anke. Hans familie og advokat har mottatt flere trusler om vold om han skulle gå videre med saken. Ahok er blitt drapstruet.

Les om fengslingen

Send en appell til IndonesiaIndonesia har verdens største muslimske befolkning. Da landet ble opprettet, valgte lederne å bygge på pancasila-filosofien, som gir samme anerkjennelse til alle de største religionene i landet. Ahok, som tilhører både en etnisk og en religiøs minoritet, var et symbol på denne pluralismen. Dessverre har ekstreme og voldelige islamister fått større innflytelse og angrep mot religiøse minoriteter, og trosfrihetsbrudd har økt, uten at myndighetene har evnet eller villet å ta nødvendige grep.

Bli med og send brev til Indonesias ambassade for Ahok og for å legge press på myndighetene til å avskaffe blasfemilovene.

Slik gjør du:

  • Klikk og last ned appell på engelsk her: PDF   Word
  • Skriv ut, signer og send til adressen nedenfor (Porto kr. 13,-):

ADRESSE:
Ambassador Mr. Yuwono A. Putranto, Ma
Embassy of Indonesia
PO Box 4057
0244 Oslo

For norsk oversettelse, klikk her: PDF   Word

Takk for at du er med!

Vennlig hilsen
Lisa Winther
Rådgiver i menneskerettigheter

Oppdateringer på tidligere appellsaker

#5-2015 Yemen: Sommeren 2015 appellerte vi for Hamid bin Haydara. Han er bahai og har sittet i fengsel uten dom siden 2013. Nå har vi fått rapporter om at han er blitt satt i isolat og at høringen i rettssaken er utsatt enda en gang, til august i år.

DIN STEMME MOT URETT

Som appellvenn kan du gjøre en forskjell for dem som forfølges for sin tro. Et brev utfordrer myndigheter! Det kan få trosfrihetsfanger frikjent og det oppmuntrer den som lider!

SMS - send ROP til 2377 for å motta appellene på SMS. Du blir belastet 20 kr. per appell over telefonregningen. Vi trykker og sender et eget brev for deg når du signerer via SMS. Enkelt for deg, og like effektivt for de som blir forfulgt for sin tro!

Avmelding fra appelltjenesten:

SMS: Send ROP STOPP til 2377

E-post: Send en e-post til post@stefanus.no med ditt navn og adresse og skriv «Avmelding appelltjenesten» i emnefeltet