Send en oppmuntring til dødsdømte Asia Bibi

Send en oppmuntring til dødsdømte Asia Bibi

Husker du hva du gjorde 14. juni 2009? Det som skjedde den dagen førte til at Asia Bibi ble dømt til døden.

Kjære appellvenn

Mai/juni 2017

PAKISTAN:  Asia Bibi husker hver minste detalj av den dagen - 14. juni 2009 – som forandret livet hennes.

Det hele startet med en krangel da hun og andre kvinnelige dagarbeidere plukket bær. Da Asia drakk av vannkilden, mente noen av de andre kvinnene at vannet var blitt skitnet til siden hun var kristen. En ordveksling oppsto da Asia for en gangs skyld sa imot deres stygge utsagn om kristne. Noen dager senere kom en mobb for å angripe Asia. De sinte menneskene anklaget henne for å ha fornærmet profeten Mohammed under episoden ovenfor. I november 2010 ble hun, som første pakistanske kvinne, dømt til døden for blasfemi, det vil si å fornærme islam eller profeten Mohammed. Asia Bibi hevder blasfemianklagene er en hevnaksjon fra kollegene hennes og at hun er uskyldig.

Asia anket dommen til Pakistans høyesterett i 2014. Høyesterett utsatte dødsdommen allerede i 2015 i påvente av at saken hennes skulle tas opp på nytt. På grunn av press fra muslimske ekstremister er dessverre høringene blitt utsatt gang på gang, og hun vet fortsatt ikke når saken vil bli behandlet av høyesterett. I mellomtiden må hun leve med usikkerhet og uvisshet om fremtiden. Mannen hennes og de fem barna lever i skjul, i frykt for angrep. Vår partner, Human Friends Organization, støtter både Asia i fengselet og familien med det de trenger.

Send en oppmuntring til dødsdømte Asia Bibi

LES INTERVJU MED DATTEREN ISHAM: Hjelp oss, sett min mor fri!

Misbruk av blasfemilovene er dessverre et kjent fenomen i Pakistan. Å anklage noen for blasfemi er en lettvint og effektiv måte å angripe en fiende på, da det verken er krav om bevis eller etterforskning av anklagene. De som kommer med falske anklager, risikerer ikke straff. Samtidig har blasfemilovene sterk støtte i store deler av den sterkt religiøse befolkningen. To pakistanske politikere, guvernør Salman Taseer og minoritetsminister Shahbaz Bhatti, måtte begge bøte med livet etter offentlig å ha støttet Bibi og ha gått inn for å fjerne blasfemilovene.

Bli med og send en hilsen direkte til Asia Bibi. Hun og hennes familie trenger all den oppmuntring de kan få! Hilsen sendes til vårt kontor og så vil vår partner overlevere hilsenen til henne og familien. På bildet til høyre ser du mannen og deres to døtre.

Slik gjør du:

  • Klikk og last ned oppmuntringshilsen her PDF   Word
  • Skriv ut, signer og send til adressen nedenfor (Porto kr. 13,-):
  • Norsk oversettelse av oppmuntringsbrevet finner du her PDF  Word

Asia Bibi - Human Friends Organisation
Stefanusalliansen
Pb 6603 Rodeløkka
0502 Oslo

Takk for at du er med!

Vennlig hilsen
Lisa Winther
Rådgiver i menneskerettigheter    

                          

DIN STEMME MOT URETT

Som appellvenn kan du gjøre en forskjell for dem som forfølges for sin tro. Et brev utfordrer myndigheter! Det kan få trosfrihetsfanger frikjent og det oppmuntrer den som lider!

SMS - send ROP til 2377 for å motta appellene på SMS. Du blir belastet 20 kr. per appell over telefonregningen. Vi trykker og sender et eget brev for deg når du signerer via SMS. Enkelt for deg, og like effektivt for de som blir forfulgt for sin tro!

Avmelding fra appelltjenesten:

SMS: Send ROP STOPP til 2377

E-post: Send en e-post til post@stefanus.no med ditt navn og adresse og skriv «Avmelding appelltjenesten» i emnefeltet