Pakistan: 16-åring fengslet for blasfemi

Pakistan: 16-åring fengslet for blasfemi

Ulovlig fengslet i 8 måneder

Den kristne gutten Nabeel Masih (16 - over) er anklaget for blasfemi. Han har sittet i fengsel siden september og får ikke slippe fri mot kausjon.

18. september i fjor oppdaget noen et bilde av Kaba-steinen, muslimenes helligdom i Mekka, på Nabeels Facebook-side. De mente at bildet krenket islam, og anmeldte Nabeel for å ha «likt» bildet og delt det på Facebook. Samme dag omringet politiet Nabeels hjem og arresterte ham.

Mange kristne i området flyktet samtidig fra hjemmene sine, fordi de var redde for represalier fra muslimene, men de vendte senere tilbake.

Nabeels fetter Imran sier at Nabeel ikke har noe imot muslimer og at han ikke hadde til hensikt å såre noen. Han sa det hele var en feil og at Nabeel hadde tenkt å ta avstand fra bildet.

Da saken kom opp i retten i oktober i fjor, mottok Nabeels familie trusler fra rundt 80 personer i rettssalen. Advokatene hans ble også truet. To ganger har retten behandlet spørsmålet om løslatelse mot kausjon, men begge gangene har dette blitt avslått. Dette skjedde senest for noen dager siden. Begrunnelsen var at Nabeel hadde begått en avskyelig handling ved å vanhellige muslimenes religiøse følelser og deres helligdom.

En menneskerettighetsforkjemper sier at hele fengslingen av Nabeel er lovstridig, siden retten ikke har fått godkjenning til å føre rettssaken fra nasjonale eller provins-myndigheter, slik loven sier.

- Be for Nabeel i fengselet. Be om at han skal kjenne Guds trøst og nærvær og at han skal ha håp for fremtiden
- Be om trøst og beskyttelse for familien
- Be om at han skal bli løslatt mot kausjon
- Be for den videre rettssaken og endelig frikjennelse
- Be for advokatene som fører hans sak
- Be for andre kristne og alle som er urettferdig anklaget for blasfemi

(Foto: The Voice Society)

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten