Fikk livsvarig fengsel – er satt fri i Sudan

Fikk livsvarig fengsel – er satt fri i Sudan

Petr Jasek (52) benådet i sudansk fangenskap. To andre er fortsatt fengslet og trenger forbønn.

En av de tre kristne som ble dømt i lang fengselsstraffer i Sudan 29. Januar, er satt fri.

Petr Jasek har sittet i fengsel siden desember 2015. Han ble dømt til fengsel på livstid for spionasje, til seks måneders fengsel for å spre rykter som underminerte staten og til to og et halvt års fengsel for ytterligere tre påståtte forbrytelser. Han ble også idømt en bot tillsvarende 16.000 dollar for å støtte en frivillig organisasjon (NGO) uten godkjennelse.

Jasek er tsjekker. Tidlig i februar ble den tsjekkiske og sudanske regjering enige om at han skulle settes fri og reise hjem sammen med den tsjekkiske utenriksminister som besøkte Sudan i helgen.

Han og de to som fortsatt sitter fengslet, ble tatt med i Stefanusalliansens forbønnstjeneste tidligere denne måneden. Nå sendes det et nytt bønnebrev. Det er hittil ikke kommet noen signaler om at disse to, Hassan Tawor (t.v) og Abdulmonem Abdumawla (t.h.), vil bli løslatt.

Kristne i Sudan opplever økende press i disse dager. I februar kom nyheten om at myndighetene har planlagt å rasere minst 25 kirker i Khartoum-området. Her er utfordringene i bønnebrevet:

• Takk for at Petr Jasek er benådet og hjemme i Tsjekkia

• Be for hans fysiske og psykiske helse etter fengselsoppholdet

• Be om løslatelse for Hassan Tawor og Abdulmonem Abdumawla. Be om internasjonalt press mot sudanske myndigheter for å få dem løslatt

• Be om beskyttelse for alle kirkene som er planlagt rasert

• Be om styrke og utholdenhet for sudanske kristne

(Foto: Middle East Concern / World Watch Monitor)