Fordømmer dødelig kirkeangrep i Egypt

Fordømmer dødelig kirkeangrep i Egypt

Kanskje så mange som 10 ble drept da en eller to IS-terrorister åpnet ild mot en koptisk kirke og en butikk eid av koptere sør for Kairo.

Tallet på drepte er ikke bekreftet og varierer noe, alt etter kilde for opplysningene, melder World Watch Monitor.

Men de fleste kildene, blant annet referert av The Guardian, opererer med minst 9 drepte.

Kristne i Egypt ber om forbønn, melder Middle East Concern.

FIKK DU MED DEG I NTERVJUET MED BISKOP THOMAS? «Mister vi håpet, mister vi alt»

Angrepet skjedde 29. desember. Først ble eieren av en butikk og hans sønn drept. Deretter ble kirkegjengere skutt ned da de kom ut fra gudstjeneste i Mar Mina-kirken i Helwan-distriktet sør for Kairo.

Generalsekretær Olav Fykse Tveit i Kirkenes Verdensråd fordømmer angrepet. Bildet viser forberedelser til begravelse for en del av de drepte.

Det er noe uklart om det var en eller to angripere - Innenriksdepartementet opplyser også om at en angriper ble drept, mens andre kilder melder om arrestasjon av en angriper. Men de første ofrene var de to mennene i en koptisk eid butikk. Angriperen som skjøt mot kirkegjengerne, prøvde å komme seg inn i kirken. Han fyrte i stedet løs mot dem som kom ut fra den fullsatte kirken.

En gruppe knyttet til IS tok på seg ansvaret for angrepet, melder Al Jazeera.

Ifølge CNN sier fader Ebram Mihail at angrepet på kirkegjengerne begynte ti minutter etter at gudstjenesten tok slutt. De som var inne i kirken, skal ha hørt geværskudd i et kvarter. Vitner sier til Associated Press at kirkemedlemmer klarte å stenge kirkedørene, og ute i gatene dukket folk for å finne beskyttelse.