Slik kan du hjelpe etter tragedien i Egypt

Palmesøndag eksploderte bomber i to kirker i Egypt. Over 40 er drept og flere enn 100 er såret. IS hevder å stå bak.

Under palmesøndag-feiringen ble to koptiske kirker i Egypt bombet. Først gikk en bombe av i St. Georg-kirken i byen Tanta (bildet over, foto: MEC), nord for Kairo, og få timer senere i St. Markus-kirken i Alexandria. Minst 43 er drept og over 100 såret. IS har tatt ansvaret for angrepene.

Les også: Biskop Thomas: IS skal ikke få knekke oss

Slik kan du hjelpe etter tragedien i Egypt
St. Markus-kirken i Alexandria. (Foto: Stefanusalliansen)

– Dette er et tragisk og grusomt angrep, et målrettet anslag mot kristne. Det er tragisk at egyptiske myndigheter ikke klarer å beskytte sine borgere. Vi føler med og vil stå sammen med den koptiske minoriteten i Egypt som daglig lever i frykt, og som igjen er blitt rammet av terror, sier informasjonsleder Thea Elisabeth Haavet i Stefanusalliansen.

– Hvordan kan folk hjelpe?

– De som ønsker det kan være med å be, legge press på myndighetene, støtte økonomisk eller sende en kondolanse, sier Haavet.

– Du kan hjelpe kristne som trues på livet ved å sende en gave til arbeidet Stefanusalliansen gjør i land som Egypt og Pakistan, som ble rammet av påsketerror i fjor.

GI GAVE: SE INFO NEDERST eller LES HER

– Vi oppfordrer også enkeltpersoner og menigheter til å be for Egypt og landets kristne. Vi har laget et forslag til forbønn som enkelt kan tas i bruk i gudstjenesten.

LAST NED FORBØNN:   PDF   WORD

– Du kan også skrive en kondolanse som uttrykker at de pårørende ikke er glemt, på et kort eller i et brev, helst på engelsk. Skriv gjerne også et kort bibelvers. Unngå å skrive noe som oppfattes som kritikk av myndighetene eller islam. Send brevet til oss i Stefanusalliansen, så vil vi sørge for at det blir levert til kirkene som er rammet. Adressen vår er Stefanusalliansen, Postboks 6603, Rodeløkka 0502 Oslo.

Slik kan du hjelpe etter tragedien i Egypt
Begravelse etter et annet kirkeangrep i Egypt. (Foto: Will Morris)

– Du kan også være med å oppfordre norske myndigheter til å sette enda større fokus på trosfrihet og forfulgte religiøse minoriteter i sin utenrikspolitikk. Det er et godt signal at regjeringen i den nylanserte utviklingsmeldingen foreslår å arbeide for å øke respekten for og å styrke beskyttelsen av religions- og trosfriheten i verden, og etablere pilotprosjekt for å styrke situasjonen for religiøse minoriteter i utvalgte land. Dette bør settes ut i live så raskt som mulig, sier Haavet.

– Angrepene mot kristne i Egypt fortsetter etter bombeangrepet mot St. Markus-katedralen i Kairo i desember, da 29 ble drept, og de kaldblodige drapene på sju kristne i Sinai i vinter. En IS-gruppe stod bak.

– Dette er hverken de første eller siste drapene på koptiske kristne, uttalte den koptiske biskopen Thomas til Stefanusalliansen etter drapene i Sinai. Han ba verden ta den islamistiske faren på alvor, da IS ser ut til å ha flyttet krigen til Egypt, etter at de er presset på defensiven i Irak og Syria. Det er en viktig utfordring.

Støtt vårt arbeid for kopterne i Egypt og andre minoriteter som undertrykkes for sin tro!

Send sms TILSTEDE til 2377

og gi kr 200,-

Eller bruk VIPPS: #19013 Stefanusalliansen

 

(Foto: Bildet øverst i saken er fra St Georg-kirken i Tanta etter angrepet søndag: Foto: Middle East Concern.)