Mat og trøst til ofre for terror mot kirke

Mat og trøst til ofre for terror mot kirke

Overlevende og pårørende etter terroren mot en pakistansk kirke før jul får hjelp og omsorg av Stefanusalliansens partner.

9 ble drept da to selvmordsbombere angrep en metodistkirke i Quetta i den pakistanske provinsen Balutsjistan tredje søndag i advent.

Dette var det første bombeangrepet som en IS-gruppe har påtatt seg ansvaret for i Pakistan. Mer enn 50 ble skadet, og flere av dem er kritisk skadet. Hundrevis av kirkegjengere feiret gudstjeneste siste søndagen før jul da terroristene slo til. Pakistan som har hatt en rekke terrorangrep mot kirker før og i påsken, har til nå ikke opplevd terror mot kirker i julen.

LES SAKEN: Dødelig advent for menighet i Pakistan

– Vi føler dyp sorg over det brutale terroristangrepet på kirkegjengere. Angrepet er feigt og inhumant. Vi fordømmer angrepet på det sterkeste, sier Sajid Paul Christopher i Human Friends Organization, (HFO), Stefanusalliansens partner i Lahore i Pakistan.

– Vi står sammen med de familiene som er rammet og vil gi dem hjelp til rehabilitering og gi finansiell hjelp til medisinsk behandling til skadede og vil hjelpe hjelpe etterlatte til å skaffe seg et nytt levebrød for seg og sine barn, sier han.

Human Friends Organization har allerede sørget for matutdeling til folk som er hardt berørt av tragedien. Human Friends Organization's representant i Quetta Beenish Sikandar, og et aktivt medlem av det nasjonale minoritetsnettverket, som HFO har bidratt til å bygge opp, har besøkt alle de skadede på sykehus og ofres hjem for å gi støtte og omsorg, forteller Sajid Christopher Paul.

Mat og trøst til ofre for terror mot kirke

En representant for HFO (nærmest) og Jimmy Matthew fra det lutherske bispedømmet Northern Mardan gir mat til en familie som ble hardt rammet av bomben mot kirken i Quetta. Foto: HFO

Mat og trøst til ofre for terror mot kirke

Frivillige vakter ved St. Johannes katolske kirke i Youhanabad, den største kristne bydelen i Lahore. 4000 deltok på julegudstjeneste. Vaktene var på plass ikke minst fordi kirken før påsken i 2015 ble angrepet av to terrorister. Foto: Sikhander

Mat og trøst til ofre for terror mot kirke

Julegudstjeneste i en av kirkene i Youhanabad i Lahore. Foto: Sajid Christopher Paul.

Mat og trøst til ofre for terror mot kirke

Julespill i en av menighetene i Youhanabad i Lahore. Foto: Sajid Christopher Paul

Her kan du se Sajid Christopher Paul i en video som presenter Human Friends Organization sitt modige arbeid for ofre for terror og blesfemibeskyldninger.

You need Adobe Flash and Javascript to view this file