Familiesenteret er underveis

Byggingen av Issyk-Kul Familiesenter i Kirgisistan er kommet meget godt igang. Bygningsarbeiderne forteller at det er uvant for dem å bli behandlet så bra.

Publisert 15.10.13

Familiesenteret er underveis
Guljan og Maksat Töröbekov sammen med norske Kristin Seljebakken, som også jobber i Kirgisistan, inspiserer byggeplassen. (Foto: Stefanusalliansen/Isene)

Vi viser til artikkelen om Issyk-Kul Familiesenter i Magasinet Stefanus nr. 5-2013. Ingvar A. Isene har nettopp kommet tilbake fra sin reise til Kirgisistan, hvor han besøkte Issyk-Kul Familiesenter som nå er under bygging.

Det er en utfordring å bygge et slikt senter i et land som er preget av lovløshet og korrupsjon. Lederen Maksat Töröbekov er opptatt av å gi et godt kristent vitnesbyrd ved å være ærlig og rettferdig i prosjektet og ikke la seg friste til å ta «snarveier». Dette er også en måte å forkynne evangeliet på.

Arbeiderne er blitt veldig overrasket over hvor godt de er blitt behandlet. Slikt er de ikke vant til. Svært ofte opplever de at deler av lønnen havner i andres lommer. Her har de fått full betaling og møtt mye omsorg.

Maksat sier at arbeiderne er forundret når de opplever at han hjelper dem med praktiske ting, slik som for eksempel legebehandling. De er ikke vant å bli vist slik omsorg i en arbeidssituasjon og at byggherren virkelig bryr seg om dem.

«Det sterkeste evangelievitnesbyrd man kan gi, er å leve ærlige og redelige liv. Når familiene deres ser hvordan vi lever, blir de også nysgjerrige på vår tro», sier Maksat. «Tidligere var jeg opptatt av å forkynne mest mulig. Det hjelper ikke så mye, men når de ser hvordan vi behandler hverandre, blir de nysgjerrige, og jeg kan formidle min tro!»

MAGASINET STEFANUS 6-2013