Flere raid mot kristne

Flere raid mot kristne

Usbekiske myndigheter bruker stadig mer drastiske virkemidler for å stanse religiøs virksomhet.

Publisert 26.10.12

Forum 18 News Service melder at usbekiske myndigheter bruker stadig mer drastiske virkemidler for å stanse religiøs virksomhet.

I september konfiskerte rettsbetjenter møbler og diverse utstyr og hvitevarer fra fembarnsfamilien Alpayev. Dommeren hadde gitt beskjed om at det bare skulle være igjen en skje, en kopp og en madrass til hvert familiemedlem. Familien tilhører en uregistrert baptistmenighet. Tidligere ble den samme familien idømt en skyhøy bot for å ha oppbevart «ulovlig» religiøs litteratur i hjemmet sitt.

De har av prinsipp nektet å betale boten. Konfiskeringen av eiendelene begynte før det var gjort endelig vedtak i retten om bøtene. Hvis de ikke betaler, er det truet med at flere eiendeler blir konfiskert.

En annen familie slapp unna en slik konfiskering ved at de var bortreist da rettsbetjentene kom til hjemmet deres.

Det er vanlig at usbekiske myndigheter har raidet hjem og beslaglagt kristen litteratur, men det er første gang vi hører om beslag av personlige eiendeler.

Det siste kjente offeret for myndighetenes raid mot kristne er den 74-årige funksjonshemmede protestanten Nina Chashina fra Tasjkent-regionen. Politiet har raidet hjemmet hennes, beslaglagt kristen litteratur og banket opp naboen hennes som fikk et epileptisk anfall. Politiet nektet å ta naboen med til sykehus, forteller andre protestanter.

Rundt omkring i landet er det også andre som har fått bøter for religiøse aktiviteter, som for eksempel å ha sunget kristne sanger i familien.

MAGASINET STEFANUS 6-2012