Nytt fra Svetly Put

Nytt fra Svetly Put

Barnesenteret Svetly Put i Kirgisistans hovedstad har hjulpet mange barn med å få en ny retning i livet. Les nyhetsglimt her.

Publisert 22.06.12

Fra norske Kristin Seljebakken (til høyre på bildet), som har bodd og tjenestegjort i Kirgisistan i en årrekke, får vi stadig nyheter fra barnesenteret Svetly Put i Bisjkek.

Denne gang forteller hun om en 15 år gammel jente som læreren kom med til senteret. Hun hadde tydeligvis ingen nære relasjoner, vandret gatelangs om nettene, hadde tvilsomme venner og havnet flere ganger i hendene på politiet. Moren var, av flere årsaker, ute av stand til å ta seg av datteren. Datteren rømte, og de mistet kontakten med hverandre. Nå har hun fått en plass på Svetly Put og blir tatt hånd om av lærer og psykolog. Det viser seg at hun gjør det bra på skolen og har også begynt å ta ballettundervisning. Senteret ønsker å gjenopprette kontakten mellom mor og datter.

To andre søstre på 12 og 15 år har kommet til Svetly Put gjennom sosialetaten i Bisjkek. De har både fysiske og psykiske skader etter mishandling og overgrep. Faren har drept moren og sitter fengslet. Han er fratatt foreldreretten til døtrene. De har også hatt en verge som har utsatt dem for mishandling, og senteret arbeider for at han skal bli fratatt ansvaret som verge for jentene. De følges tett opp og har fått både skoleplass og oppfølging på alle områder. Kirgisistan Barna på Svetly Put

MAGASINET STEFANUS 4 - 2012