Umid er løslatt!

Turkmenistan: Protestantisk kristen ble innvilget amnesti og er gjenforent med kone og barn.

Publisert 25.02.15

Umid er løslatt!
Umid og Malahat Gojayev sammen med barna. (Foto: Dansk Europamission)

Umid Gojayev ble dømt for hærverk i mai 2012 og sendt til soning i en arbeisleir flere hundre kilometer fra familien. Nå er han fri!

Lokale protestanter har hele tiden insistert på at dommen kom som følge av Umids kristne tro, etter en nabokrangel om vanntilførsel. Selv om naboen og Umid hadde gjort opp seg imellom og var vel forlikt, bestemte politiet seg for å tiltale Umid da de hørte at han var en protestantisk kristen.

I desember 2013 sendte Stefanusalliansens appellvenner oppmuntringsbrev til Umid selv, eller til hans kone Malahat og parets barn. Takk til alle dere som den gang bidro til å støtte og oppmuntre i en vanskelig tid for familien! Klikk her for å lese detaljene fra saken.

Umid sonet dommen i en arbeidsleir i Seydi, øst i Turkmenistan. Det var derfra han ble løslatt den 17. februar, etter å ha blitt innvilget amnesti.

Også en annen samvittighetsfange, militærnekteren Ruslan Narkuliyev, tilhørende Jehovas Vitner, ble løslatt samme dag som Umid. Det melder Forum 18 News Service.

LES MER HOS FORUM 18 NEWS SERVICE