
Mennesker diskrimineres, trakasseres og forfølges for sin tro. Med din gave kan vi hjelpe flere.
Tyrkiske styresmakter forsterkar presset mot protestantiske kyrkjelydar – med svartelisting av utanlandske kristne og no med forsøk på fiendtleg infiltrering.
Vi når nye mennesker via internett under pandemien, men jeg sliter med å følge opp troende når jeg ikke får møte dem ansikt til ansikt, skriver pastor Ramazan Arkan i Tyrkia.
Stefanusalliansens samarbeidspartner krever handling fra Myanmars naboer og fra FN etter militærkuppet.
De ble arrestert under en julefeiring i 2014 og har sett den brutale innsiden av iranske fengsler. De flyktet før de ble tauet inn til soning av årelange fengselsdommer.
På skjulesteder i skogen i Karen-staten i Myanmar sitter internt fordrevne mødre med babyer på armen. De trygler verden om å stoppe hæren etter kuppet.
Richard Wurmbrands mot har vært et eksempel for andre som har ønsket å stå opp for sannheten.
Trusfridomen er garantert i internasjonale konvensjonar. Fridomen til å gå på polet er det ikkje. Les kronikk i Stavanger Aftenblad, skriv Johannes Morken.
Som lærer i kinesisk, ble Qalbinur Sidik vitne til en brutal politikk for å få uigur-kvinner til å slutte å føde barn.
Dersom Ben Rogers reiser til Hongkong, risikerer han å bli arrestert spå flyplassen.
Digitale læringsressurser om trosfrihet, utviklet av et nordisk nettverk der Stefanusalliansen er med, får skryt i en fersk evalueringsrapport.
Første kurs i trosfrihet på arabisk er i gang.
Stefanusalliansen er spent på hvordan arbeidet for minoriteter kan videreføres etter hærens kupp.
Kontrolliver kan i verste fall legitimere andre lands sterkere vilje til maktbruk.
En mobb på 40 hinduekstremister avbrøt et bønnemøte. De beskyldte kristne for å «lokke» folk til kristendommen. De hadde en fersk lov i ryggen.
Kina ville slå ned pandemien og jule i eitt og same slag.
Vietnam slår ned på ytringsfriheten - i gang med avgjørende partikongress.
Amina Golden kjøpte te på vei til jobb. Like etterpå ble te-selgeren drept av selvmordsbombe.
Kristne i Iran dømmes ikke for sin tro, men for medlemskap i «fiendtlige grupper» og for å kommunisere med «evangelisk sionisme». Sier Iran.
Ein kinesisk pastor fortel at politiet sjekka kyrkja hans tre gonger julekvelden. Andre kyrkjer i same distrikt fekk ikkje lov å vera opne.
Internasjonale krav om løslatelse av Zhang Zhan og beskyttelse av rettighetene til advokater og journalister i Kina.
- Det er ufattelig trist at et land som har sett på seg som verdens ledende demokrati, har en president som viser fascistiske trekk, sier Ed Brown i Stefanusalliansen.
– Ingen kristen er helt trygg her i Nigeria, sier kristen aktivist for trosfrihet.
Kina tålte ikke fri rapportering fra Wuhans gater og krematorier.
Kristne i Irak er svikta, seier kyrkjeleiar og hjelpearbeidar Emanuel Youkhana.
En straffedomstol i Minya-provinsen i Øvre Egypt har frikjent tre menn tiltalt for å ha angrepet en kristen kvinne i 2016.
I en sterk videohilsen sendt fra Vietnam, takker en rørt Bui Thi Kim Phuong for at hennes fengslede mann Nguyen Bac Truyen er tildelt Stefanusprisen 2020.
In a moving statement the wife of imprisoned Nguyen Bac Truyen, Bui Thi Kim Phuong tells about cruel reprisals.
Kristne i Kina: Pastor Wang Yi i Early Rain-kirken i Chengdu har sonet ett år av dom på ni år.
Stefanus vart steina til døde av ekstremistar som med hjelp av falske vitne skulda han for blasfemi. I Pakistan er Asif Pervaiz dømt til døden for blasfemi med hjelp av ei falsk tekstmelding.
Biskop Thomas fall saman midt i gudstjeneste. Glad for at Gud gav han ein ny sjanse.
En av våre medarbeidere ble stoppet av politiet på en tyrkisk flyplass, erklært uønsket og sendt tilbake til Oslo med første fly. Svartelistingen er helt uakseptabel.
Kristne Maira Shabaz (14) ble bortført,, misbrukt, tvangskonvertert og tvangsgiftet med en muslim som truer henne på livet.
Nok et drap på ahmadya-muslim i Pakistan. De nektes å kalle seg muslimer.
Ei 1600 år gamal kyrkje som kanskje blir hotell, ein munk som er grunnlaust tiltalt for terror og eit bortført ektepar. Tre dramatiske akter i kristen kamp for å overleva søraust i Tyrkia.
Den modige menneskerettsjuristen Nguyen Bac Truyen går til ny sveltestreik i An Diem-fengselet i Vietnam, i protest mot brutal fangebehandling.
Koronapandemien har ført til store problemer for kirken, folket og byen vår. Men vi har også fått oppturer.
Ungdom i Nærbø kirke satser for å hjelpe barn i Kairo.
Alarmert av rapportar om at jenter og kvinner i aukande grad blir utsette for vald i stengte pandemi-samfunn, vil egyptisk organisasjon både varsla og hjelpa.
Tenk deg en verden der alle bevegelsene dine blir observert. Hvor de overvåker hvem du kjenner, hvem du besøker og til og med hva du snakker om.
Iran har det travelt med å dømme konvertitter under pandemien. Fire nye har fått dommer på til sammen 35 års fengsel.
Les om Kinas bruk av overvaking av minoritetar.
Stefanusalliansen har fått 2,2 millioner kroner gjennom Church of England for å utvikle kurs i trosfrihet for parlamentarikere og sentrale religiøse ledere i ni land i Afrika og Asia.
Og i Libanon blir Stefanusalliansens partner Fadi Daou hedret som en av ti globale helter.
Iranske kristne ber om bønn for Saheb som søndag fikk 80 piskeslag.
Den kristne konvertitten Fatemeh (Mary) Mohammadi er blant 53 aktivister i ny rapport som viser Irans undertrykkelse av forkjempere for menneskerettigheter.
I seks måneder har den kinesiske menneskerettighetsforkjemperen Zhang Zhan sittet fengslet etter sin rapportering fra Wuhan, episenteret for korona-pandemien.
Den 13 år gamle kristne jenta Arzoo i Pakistan må fortsatt kjempe for sin frihet fra tvangsekteskap og tvangskonvertering, på tross av at leger fastslår at hun er et barn.
Nguyen Bac Truyen står uselvisk opp for andres rettigheter, selv når det betyr at han setter eget liv i fare.
Den kristne jenta Arzoo Raja( 13) som ble offer for tvangskonvertering og tvangsekteskap, er i sikkerhet. Domstol snudde etter demonstrasjoner. Men tvangskonverteringen er ikke omgjort.
Bryllupsfesten måtte droppes på grunn av overfall og arrestasjoner.
Demonstrasjon i Pakistan mot tvangskonvertering og tvangsekteskap av unge minoritetsjenter.
Ei ny evangelisk kyrkje er registrert i Usbekistan, til stor glede for kyrkja. Men forslag til religionslov endrar ikkje på systemet i landet.
Gjenbruksbutikken Brukt & Bra i Veggli stengjer dørene etter fantastiske åtte års innsats for Stefanusbarna.
Det går fakkeltog i flere byer i høst. Men i Oslo og noen flere steder er fakkeltoget avlyst grunnet koronasituasjonen.
Iranske kristen konvertitt fikk 80 piskeslag for å ha drukket vin – under nattverden i en husmenighet. Slikt tåler ikke det sjia-muslimske prestestyret.
Nguyen Bac Truyen (52) får Stefanusprisen 2020. Selv sitter juristen og menneskerettsforsvareren isolert i enecelle i en høysikkerhetsavdeling i Vietnam, dømt til 11 år bak murene.
Nguyen Bac Truyen (52) is awarded the Stefanus Prize 2020. The Vietnamese lawyer and human rights defender is currently imprisoned in a high-security quarter, in solitary confinement, sentenced to 11 years behind bars.
Kristen menneskerettighetsforkjemper sultestreiker etter fem måneder i forvaring i Kina.
Den 83 år gamle jesuittpresten Stan Swamy, som i årevis har kjempet for urfolks rettigheter i India, er arrestert og fengslet.
Det er bekymringsfullt at både Høyre og Arbeiderpartiet har fjernet den internasjonale kampen for trosfriheten i sine førsteutkast til program.
Det vesle landet Libanon er på randen av kollaps. Kvar er Gud i katastrofen?
I førsteutkastet til både Høyres og Arbeiderpartiets nye stortingsprogram er kampen for trosfriheten forsvunnet ut av utenriks- og utviklingspolitikken. Varsler dette et politisk linjeskift?
I utkastet til nytt partiprogram har Ap-leiar Jonas Gahr Støre og resten av komiteen droppa trusfridommen i utanrikspolitikken. Det lovar dårleg dersom han blir statsminister.
Bli med på webinar om trosfrihet, likestilling og FNs bærekraftsmål.
I førsteutkastet til Høyres nye stortingsprogram er kampen for trosfriheten forsvunnet ut av utenriks- og utviklingspolitikken. Er dette en forglemmelse, eller et politisk linjeskift?
Hvor er Gud når folket i Libanon i flere tiår har holdt ut en regjering av politiske ledere som preges av korrupsjon, grådighet, inkompetanse og likegyldighet? Spørsmålet kommer fra leder av teologisk seminar i Beirut.
De tre konvertittene skulle til sammen ha sonet 35 års fengsel i Iran. Avhør, anklager, dommer og lange prosesser utsatte dem for et umenneskelig press.
Natten til 31. august mistet de kirken sin. En hindumobb gikk til angrep.
Kirken var godkjent for religiøs aktivitet. Attesten for å bruke tomten, ble holdt tilbake i 16 år.
I mange år har internasjonale kristne organisasjoner hevdet at det kan være så mange som en million hemmelige kristne troende i Iran. Nå har de fått noe bevis.
Den 14 år gamle pakistanske jenta som blei dømt til å bli verande hos ein muslimsk mann, har klart å flykta. Ho krev å få ekteskapet nulla.
Når Kinas utenriksminister Wang Yi kommer til Norge torsdag, er det avgjørende at handel og pandemi ikke setter menneskerettighetene i skyggen, skriver Helsingforskomiteen og Stefanusalliansen.
12 år etter en massakre i India er gjerningsmennene ikke arrestert, eller de er frikjent. - Dødelig slag mot rettsstaten, sier aktivist.
På tross av at overgrepene mot trosfriheten mange steder øker i omfang, finnes det ikke spor av kampen for internasjonal trosfrihet i flere politiske partiers program. Det er urovekkende.
Nguyen Bac Truyen betalar ein høg pris for å ha stått opp for andre. No må norske politikarar stå opp for han.
Tyrkias president Erdogan kastar ut utanlandske misjonærar og let syriske islamistar truga på livet menneske som har konvertert frå islam.
Sajid Christoper (bildet) kjemper for at en 14 år gammel jente skal komme ut av tvangsekteskap med muslim etter at domstol avviste sterke bevis på forfalskninger.
Det er sterk bekymring for helsen til fire kristne samvittighetsfanger i Iran etter at en av dem testet positivt for covid-19. De tre andre har symptomer.
Du kan hjelpe våre partnere. VIPPS: 19013. Eller trykk på lenken. Merk gaven: «Beirut»
Våre tre partnere i Libanon kjemper mot katastrofen som rammet Beirut. De ansatte hos en av dem donerer fem prosent av egen lønn.
President Xis jerngrep mot gudstroen hører avgjort med på listen over Kinas forbrytelser i utvalg, skriver Johannes Morken i replikk til Aftenposten-kommentar.
Heimen til George var smadra. Sonen hans måtte syn 110 sting etter stikkande glasbrot frå eksplosjonen. Då kom hjelpeteamet frå kyrkja.
Dei som har ønskt å flytta frå heile kollapsen Libanon, har fått nye argument. Kyrkjene vi kjenner, ønskjer ikkje å vera «reisebyrå til Vesten», dei vil hjelpa unge kristne til å bli verande.
– Takk Gud at jeg ikke var hjemme, sier Nayla Tabbara i Beirut. Leiligheten hennes fikk store ødeleggelser. Våre partnere i Beirut ber om forbønn for ofrene og for byen.
Over 200 organisasjoner krever at internasjonal klesindustri kutter alle bånd til slaveriet som Kina utsetter uigurene for. Stefanusalliansen er en av underskriverne.
25-årig pastor ett av de siste dødsofrene i eskalerende drapsbølge i voldsherjet del av Nigeria.
I ein heim i den iranske hovudstaden Teheran: 30 kristne er samla. Dei fleste er konvertittar frå islam. Inn stormar væpna agentar frå Revolusjonsgarden. Dei hadde handjerna klare.
Tyrkiske minoritetar blir endå meir utsette for hatprat etter at Hagia Sofia er gjort om til moské.
Så truet som menneskers trosfrihet er i store deler av verden, er det påfallende hvor tause eller utydelige mange partier er i sine programmer, skriver Ed Brown i Dagsavisen.
Nayla Tabbara er kvinnelig muslimsk teolog og vil fremme kvinenr som religiøse ledere.
- Noen muslimske og nasjonalistiske grupper i Tyrkia ser på oss kristne som forrædere, sier Ramazan Arkan.
Biskop Ingeborg Midttømme er valgt inn i styret for Stefanusalliansen for en periode på 3 år.
De protestantiske kirkene i Tyrkia er bestyret over at utenlandske kristne kastes ut av landet. De spør om turen snart kommer til tyrkiske protestanter.
– Tyrkia bruker konspirasjonsteorier mot kristne, sier Aykan Erdemir. Nær 50 familier rammet.
Møt biskop Thomas i et videointervju om troen og kirken i Egypt.
Mellom Kina, Russland og USA må Norge kjempe for trosfriheten i FNs sikkerhetsråd, sier generalsekretær Ed Brown – med sterk appell til utenriksminister Ine Eriksen Søreide.
Indiske kirker er urolige for økende forfølgelse av kristne. De er samtidig bestyrtet over volden mot muslimer.
Møt Ben Rogers i videointervju med Ed Brown om arbeidet for trosfrihet.
Fire kristne iranere har startet soning av fem års fengsel. Ble satt i varetekt i flere dager da de bad om mer tid med barna.
Livsviktig kamp for religiøse minoriteter internasjonalt taper verdifull kraft når mye polarisert energi brukes i norsk debatt.
Lokal milits stod bak enda en massakre i delstaten Kaduna.
Ytterligere 70 kirkebygg er legalisert i Egypt. Men kristne diskrimineres fortsatt.
Nye fire iranske kristne konvertitter er buret inne i Evin-fengselet i Teheran. Fem andre har enda en gang fått utsatt ankesakene.
Koronakrisa har gjort framtida for kristne og jesidiar i Irak endå meir usikker. – Ikkje gløym oss, ber Emanuel Youkhana i Irak.
Kinas kommunistparti vil rydde unna synlig tibetansk buddhisme.
Kinas hersker vil skaffe seg full kontroll over tro – med propaganda, overvåkning, arrestasjoner og stenging av kirker.
Kristen i Iran har fått to dommer på tre års fengsel, til sammen seks år bak murene.
Bli med i en ekstraordinær innsamling, oppfordrer preses Olav Fykse Tveit.
En pastor og syv andre som laget matpakker til fattige, ble grunnløst beskyldt for å holde koronaulovlig gudstjeneste.
Er du synshemmet, sliter med å lese – eller av andre grunner har lyst til å høre Magasinet Stefanus? Nå finnes magasinet også som podkast.
Lederen for et nettverk av husmenigheter i Iran forteller at 25 mennesker kom til tro på Kristus på en måned under koronakrisen.
Pastor Yousef Nadarkhani og tre andre medlemmer av Church of Iran får sin sak prøvet på nytt i en domstol 11. mai.
Sterk økning i voldelige og hatefulle angrep mot kristne og muslimer.
Brutale regime legg ikkje bort undertrykking av religiøse minoritetar fordi ein pandemi herjar.
Når heile verda no er truga av pest, har vi ein unik sjanse til å visa at vi som kristne er eitt.
Heller enn å jakta bibelske svar på pesten, er korona-pandemien ei tid for klage og for djupt kristent fellesskap over landegrenser.
Ed Brown i Stefanusalliansen frykter en utvikling der teknologi for å spore smitte av koronaviruset misbrukes til å forfølge utsatte minoriteter.
I mars 2015 blei kyrkja ramma av terror. No er det koronaviruset som trugar.
Syriske flyktninger og Libanons fattige bor tett i tett. Du kan være med og redde liv.
Jostein Ørum leser og duoen Garness synger oss gjennom påsken.
«Mira» kjemper for kristnes trosfrihet.
Kirken bevarer håpet, tross voldsangrep.
Da koronakrisen slo inn i Pakistan, kastet vår partner om på alle planer.
Kva skjer i fangeleirar og fengsel?
Egyptiske Nabil underviser om trosfrihet.
Esko har smuglet bibler fordi politiposter siden han ble med sin far. Se video, bruk samtaleopplegg.
– Dine bønner kan redde liv, sier kirkelig hjelpeorganisasjon blant de fattigste i Syria.
Eg kjenner på alt frå frykta for å bli smitta og gjera andre sjuke, til frykta for kva diktatura vil finna på.
Mannen til den døde som ble bortført sammen med henne, er fortsatt savnet.
Nord-koreanske barn og kvinner er berget ut av Kina midt under pandemien
Tusen takk til dere som fortsetter å be for oss og støtter det viktige arbeidet!
Jeg var forferdet over dødsdom mot baha`-leder i Jemen. Nå er jeg glad han er fri.
Medan verda heiar på Kina i kampen mot korona, held Kina fram undertrykking av religion.
Kristne i Libanon: Gudstjenester og undervisning går på nettet i levende baptistmenighet.
Mer enn 1200 døde. Fengsler kan være smittespredere. Familien til pastor Yousef Nadarkhani er bekymret.
Mye tid hjemme: Vil du fly i luftballong eller male kors fra Egypt?
Vi vet alle hvor viktig det er å vite at noen bryr seg om deg. Spesielt når du har det vanskelig.
Libanesisk organisasjon roser helsearbeidere, refser politisk korrupsjon og maktkamp.
Sanger, filmer og et opplegg for å male og meditere over et egyptisk kors. Vi har materiell for voksne.
Svært mange steder er jenter og kvinner forfulgt dobbelt – både for sitt kjønn og sin tro.
Etter at det ble avdekket mangelfull dokumentasjon hos en partner i Myanmar, har Stefanusalliansen betalt tilbake 1,5 millioner kroner til Norad.
Friviljuge organisasjonar ber i dag all risikoen ved bistand til utsette og sårbare grupper. Slik kan det ikkje vera, meiner Digni.
Då norske kyrkjelydar søndag kasta seg rundt for å få gudstenester på nettet, varierte det fra fiasko til meir enn godkjent.
Kona til biskopen i Bari bispedømme i Kano-staten er bortført. Kidnapperne krever løsepenger.
Det jobbes med nye datoer for konsertene i høst. Men musikken kan du høre på Spotify og Applemusic.
Konvertitter med lange fengselsdommer er blant dem som ikke er sluppet ut av overfylte, korona-farlige iranske fengsler.
I en flyktningleir i Bangladesh er kristne rohingyaer utsatt for nye angrep. Kirke er ødelagt.
Ambassaden i Nigeria er i direkte kontakt med aktørene som forhandler om løslatelse av Leah Sharibu (16), sier utenriksministeren.
Ni kristne konvertitter i Iran er endelig dømt til fem års fengsel.
Avlyste gudstenester og isolerte kristne som følgje av koronaviruset møter oppheta debattar.
Påskekonserten ‘Gåten om korset’ er sluppet i album-versjon på Spotify, Applemusic og Tidal.
Blant permitterte iranske fanger er seks kristne – satt fri mot kausjon. Kjente kristne langtidsfanger slippes ikke ut.
Utanriksminister Ine Marie Eriksen Søreide får spørsmål om kva ho vil gjera for den kidnappa skulejenta Leah Sharibu i Nigeria.
Verken partidirektiv eller dynamitt kan ta livet av kyrkjene i Kina. No tenkjer somme heilt nytt.
I tre år har lange fengselsstraffer hengt over et ektepar og tre andre iranske kristne.
Kristne i India: En gruppe på 70 pinsevenner ble angrepet på vei hjem fra et stort nasjonalt møte.
Ny indisk lov som gir statsborgerskap for religiøse flyktninger, ekskluderer muslimer.
Som 19-åring og nybakt mor måtte «Andrina» kjempa for å få mannen sin, pastoren i ei kyrkje i Sentral-Asia, ut av fengsel.
Skal du i dag be ei bøn for eit menneske som vert forfølgd og pint for trua si, så be for 16 år gamle Leah Sharibu i Nigeria.
Konvertitten Mary (Fatemeh) Mohammadi sitter bak lås og slå i Teheran etter modig protest mot regimet og kamp for de kristne konvertittenes rettigheter
Historisk dom hjelper pinsevenner, baptister og andre ikke-ortodokse kristne i Russland.
I en verden der mer enn 80 prosent opplever sterke begrensinger i trosfriheten, har Stefanusalliansen vært med på å utvikle et gratis nettkurs om trosfrihet.
Kristne i Tyrkia: – At fader Aho er blitt med i en terror-organisasjon, er en totalt ubegrunnet påstand, sier støttespiller. – Alt han gjorde var å gi en sulten mat.
Eva Frydenborg er ansatt som ny leder av internasjonal avdeling i Stefanusalliansen.
Kristne i Kina treng all den støtte og oppmuntring dei kan få, pressa som dei er av eit totalitært regime som meir og meir hardhendt kneblar trusfridommen.
Det islamske regimet i Iran har vedtatt å fjerne alternativet «andre religioner» fra søknadsskjemaet for ID-kort. Millioner ser ut til å bli nektet rettigheter som statsborgere.
«Hvordan kunne jeg noen gang forestille meg at jeg ville bli et globalt symbol i kampen mot religiøs ekstremisme siden jeg bare er en enkel, analfabet, en bonde?»
Kyrkjer i Nigeria og andre land blir bedne om å delta i tre dagar med bøn og faste etter at fleire kristne leiarar og hjelpearbeidarar er utsette for bortføring og grufulle drap.
Muslimske uigurer i Norge ber kristne trosfrihetsforkjempere om hjelpen de har gitt opp å få fra muslimske land og norske myndigheter. Stefanusalliansen kommer dem i møte.
Her møter du Stefanusalliansen arbeid i Egypt – fortalt av Eyvind Skeie.
Jostein Ørum skrev tekster til ‘Gåten om korset’. Nå blir det ny runde med sterke påskekonserter om den lidende kirke. Sammen med duoen Garness.
Kristne i Nigeria: En avlegger av den islamistiske terrorgruppen Boko Haram har publisert en video som viser en maskert mindreårig drepe en bortført kristen student.
Kristne i Iran utsettes for trakassering, overvåkning, hatytringer og arrestasjoner, heter det i fersk rapport.
Iranske konvertittkristne som regimet stemplar som «agentar» og trugsmål mot «den nasjonale tryggleiken», kan kanskje få det endå tøffare etter krigersk maktspel.
I Tur Abdin sørøst i Tyrkia er fader Aho Bilicen som ble varetektsfengslet i påvente av rettssak, løslatt mot kausjon.
Medan vi feira jul, vart kristne i Kina og Nigeria fengsla eller bortførte av terroristar.
Kristne i Iran: Sonen til eit pastorpar som sjølve risikerer årevis i fengsel for kristen aktivitet, blir no bura inne for å sona fire månader fordi han skal vera ein fare for «nasjonal tryggleik».
Pastor Wang Yi i Early Rain-kirken i Chengdu i Kina, er dømt til ni års fengsel etter en rettssak der ingen fikk slippe inn.
Halve livet har «Danil» (46) vore pastor i ei evangelisk kyrkje under press i Usbekistan. Er det harde diktaturet på veg mot betre tider?
En pastor i Kasakhstan er blitt falskt anklaget for å skjule penger og har hatt væpnet politirazzia midt på natta.
Religiøse flyktninger fra Indias naboland sikres statsborgerskap – så sant de ikke er muslimer.
Kristin Minde gir ut nytt album og er ut på juleturné. En av sangene handler om Jesusbarnet på flukt fra Herodes’ soldater.
Myndighetene i Vietnam har brukt en gigantisk miljøkatastrofe som påskudd for å undertrykke katolske grupper som kjemper for ofrenes rettigheter.
Ungdommar og kvinner som demonstrerer mot korrupterte og sekteriske regime i Irak og Iran, har skapt håp. At regima svarar med dødeleg vald, er til å gråta over.
Han har kjempet for ofrene etter gigantisk miljøkatastrofe. Nå hindres prest utreise fra Vietnam.
Kinas systematiske brutalitet mot uigur-folket i Xinjiang er avslørt. Bortforklaringane frå Beijing kan ikkje tolast. No må FN-observatørar sleppa til i leirane og Kina stå til rette.
Be for Syria, oppfordrer Middle East Council of Churches etter drapet på en armensk katolsk prest og faren hans nordøst i Syria 11. november.
Iranske domstoler har det så travelt at de ikke har tid til å gjennomføre høringer i ankesaker mot kristne som er dømt til mellom fem og 15 års fengsel.
Stefanusalliansen er fødselshjelper for ny trosopplæringspakke med sanger, aktiviteter og ideer inspirert av kirken i Egypt.
Slik kan du også be: «Tilgi oss når vi har skammet oss over dine vitner og når vi har glemt dem.»
23 land, inkludert Norge, ber Kina sikre menneskerettighetene for uigur-befolkningen i Kina.
Ni iranere som alle har konvertert til kristendommen, er dømt til fem års fengsel for å ha truet «den nasjonale sikkerheten».
Kristne nordøst i Syria ber om forbønn. Her kan du laste ned ferdige forbønner til bruk i gudstjenesten.
Helene Fisher glemmer aldri «Maria». Tobarnsmoren ble gjengvoldtatt av en milits som ville ødelegge det kristne samfunnet. Så ble hun utstøtt av sine egne som «uren».
Pastor Yousef Nadarkhani fra Church of Iran, som soner en straff på ti års fengsel i Evin-fengselet i Teheran, avsluttet en tre ukers sultestreik 13. oktober.
Protestantiske kristne nordøst i-Syria ber oss løfte dem frem for Gud i bønn om fred. Selv er de redde, klemt mellom Tyrkias invasjonshær og den kurdiske militsen.
Kidnapperne krevde løsepenger for en bortført pastorkone i Nigeria. Men hun var allerede død av brutale fysiske overgrep dagen før pengene ble utbetalt.
Stefanusalliansens dokumentarfilm om hvordan nord-koreanske flyktninger hjelpes i sikkerhet, får priser og vises på filmfestivaler og TV i flere verdensdeler.
Skole- og barnehagebarn som får mat de trenger, drilles til det perfekte så det gjør vondt å se.
Grensen mellom Nord-Korea og Sør-Korea er skillet mellom den globale kirkes mest ekstreme ytterpunkter: Megakirker i sør, utryddet offentlig kristen tro i nord.
Utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide er kritisk til manglende etterforskning og at overgripere mot kristne og andre minoriteter i Pakistan derfor slipper straff.
IS-bestialiteten har skremt også mange muslimar. Vi må støtta dei som konverterer – og ikkje skulda muslimar som tek avstand frå vald, for å lyga om religionen sin.
Ein tysk student ville velja livet framfor trua på Kristus om han blei sett på val. Mange kristne i Egypt svarar stikk motsett.
Kristne i Midtausten: Kva gjer kyrkjene når muslimar som har fått nok av islam etter IS, vender seg til kristen tru? Viser dei fram i triumf?
Kristne i Jemen: Ibrahim var en overgitt muslim. Men krigen i Jemen og «den arabiske våren» fikk ham til å forstå at noe var virkelig galt.
Islam-forsker Martin Accad lærer opp konvertitter som har vendt ryggen til islam, til å være aktive kristne i Midtøsten, ikke til å dra til Vesten.
Menneskerettsadvokat Tang Jingling forsvant sporløst og ble meldt savnet – etter ti dager ble han sluppet fri fra arresten.
Ei lenge etterlyst ankesak for kristne i Iran er utsett på ubestemt tid. Dei kjempar mot fengselsdommer på mellom fem og ti år.
Irans utanriksminister ville ikkje ta Erna Solberg og Anniken Huitfeldt i handa, fordi dei er kvinner. Heime i Iran er Fatemeh Bakhteri fengsla fordi ho nektar å oppgje den kristne trua.
Tysdag får fleire iranske kristne fengselsstraffene sine vurderte av ein iransk ankedomstol. Eit pastorpar og sonen deira håpar å få sakene vurdert saman.
En pastor ble skutt og drept i sitt hjem i Taraza i nordlige Colombia 10. august.
FNs minnedag for offer for trusbasert vald er viktig. Vår plikt er å minna politiske leiarar på at minnedagen også rammar deira overgrep mot minoritetar.
Russisk politi og rettsapparat brukar razziaer og bøter for å skremma minoritetar frå å misjonera.
Guds plutselige nåde opplevdes så urettferdig at Jona ikke ante hvor han skal gjøre av seg. Hvorfor vil ikke Gud utrydde denne terrorstaten? Les Hilde Skaar Vollebæk.
Irakiske kristne i landsbyen Bartella kjenner seg pressa vekk av ein lokal sjia-muslimsk milits fem år etter at IS fordreiv dei frå heimane sine.
Ny rapport dokumenterer at det går feil veg for trusfridommen i store delar av verda.
Deltakerne på Korsvei-festivalen i Seljord i juli bidro med 426 780 kroner til Stefanusalliansens arbeid for håp i Irak.
Presset mot kristne er veksande i fleire store land. Men vi kan ikkje snu ryggen til grov urett som rammar andre truande.
Jesidi-jenta «Revin» var bare 9 år da hun ble tatt til fange av IS i 2014. Her forteller hun sin historie.
Muslimen Amina H. Golden har levd hele livet i et religiøst mangfold i Irak. Nå skal lærere og imamer også få kunnskap om ikke-muslimer.
Vipps og Facebook bidrar til å hanke inn stadig større pengebeløp til frivilligheten, men den som trodde giroblanketten var døden nær, må tenke om igjen.
Kyrkjelyden i Early Rain-kyrkja i Chengdu Kina har ikkje sett pastoren sin sidan 9. desember. Han er i fengsel på hemmeleg stad.
Eg driv verken valkamp eller tåkelegging når eg etterspør dokumentasjon for talet på drepne kristne i Midtausten, skriv Johannes Morken i Dagen,
Den tre år gamle russiske anti-misjonslova rammar evangeliske kristne hardast. Høge bøter vert brukte for å skremma.
Det må bli slutt på at den hindunasjonalistiske mobben i India beskyttes av myndighetene, skriver Johannes Morken i Dagens Næringsliv.
Det er fullt mulig å drive misjon og samtidig støtte kampen for trosfriheten som en rettighet for alle, skriver Ed Brown i Vårt Land i dag.
Silje Wiig-Abban (33) og Emil André Erstad (27) er nye medlemmer av styret i Stefanusalliansen som i fjor hadde rekordstore gaveinntekter.
Får du opp eit innlegg på Facebook om at kvart femte minutt vert ein kristen drepen i Midtausten – på grunn av trua si? Ikkje del innlegget med venene dine.
FNs generalforsamling har gjort 22. august til en internasjonal minnedag for mennesker som er utsatt for voldelige angrep for sin tros skyld. Stefanusalliansen hilser minnedagen velkommen.
I ein serie land er det farefull vekst i angrep mot religiøse minoritetar og mot retten til å tru. Her kan Senterpartiet bli ei ny kraft i norsk utanriks- og bistandspolitikk, skriv Johannes Morken i Nationen.
Jenter og kvinner forfølges mange steder både for sin tro og sitt kjønn, og de nektes utdanning og rettsvern. Dette må vi bekjempe – på tvers av landegrenser
- Vi som trur på Gud og Jesus som frelsar, får høyra at vi svik landsbyen vår, seier ein pastorstudent i Laos.
Etter at Kina og Vatikanet i fjor inngjekk avtale om bispeutnemningar, slo regimet hardt til mot katolske undergrunnskyrkjer.
I India, verdas største demokrati, blir trusfridommen utsett for sterkare og sterkare press. Muslimar vert lynsja fordi dei ser annleis på kyr enn hinduar.
Stefanusalliansen har mottatt ekstra prosjektpenger fra Utenriksdepartementet for å bekjempe religionsforfølgelse av kvinner.
Da «Nam» sluttet å ofre til forfedrenes ånder, ble han kastet på dør.
Politikken retta mot etniske og religiøse minoritetar er så hardhendt at stortingspresident og statsminister ikkje kan feira 17. mai utan først å ha snakka i klartekst til den mektige gjesten frå Kina.
Stortingets eget arbeid for å få frem sannheten om urett mot samer og kvener, er et godt utgangspunkt for tydelig tale om Kinas overgrep mot sine minoriteter, skriver Stefanusalliansen og Helsingforskomiteen.
Jeg hadde snakket med mange mennesker som beskrev Boko Harams angrep på landsbyene deres. Deres historier hadde satt dype spor hos meg, skriver Ed Brown i en rapport fra en veisperring.
Wisung fra Nord-Korea så nabobarna dø av sult. Nå hjelper han Stefanusalliansens partner med å pakke frø som smugles inn til fattige familier i hjemlandet.
I land der evangelisering er forbudt, er gode gjerninger ofte eneste måten kristne kan formidle evangeliet på.
Ivrige norske kristne har spreidd vidare ei alarmerande melding om at 200 kyrkjer skal brennast i India og 200 misjonærar skal drepast. Problemet er at meldinga er falsk.
Fire kristne i Nepal er sluppet fri uten å betale kausjon, men politiet undersøker fortsatt om de har brutt lovforbudet mot konvertering.
Her kan du se filmen om Tim Peters som hjelper desperate flyktninger fra Nord-Korea. Den var nominert til beste dokumentar på en filmfestival i Orlando i USA.
Kinesiske myndigheter river taoistiske templer i stor fart og jevner også kirker med jorda.
Det er livsviktig at vi ikkje lukkar augo for veksande vald mot religiøse minoritetar, skriv Johannes Morken i kronikk i Klassekampen.
Fire kristne er på falskt grunnlag fengslet for påstått involvering i konvertering i Nepal. Konvertering er ulovlig i landet.
Den avskyelege terroren påskedag, så langt med over 350 dødsoffer, har kasta lys på ein krevjande situasjon for både kristne og muslimar i Sri Lanka.