Tre av de fire er i samme familie. Rettsmøtet ble gjennomført 27. november i Bouria-provinsen i Kabylie.

Det er forbudt å oppmuntre muslimer til på skifte tro i Algerie. Straffen for de skyldige er fengsel mellom to og fem år og en bot på mellom 500.000 og 1 millioner dinarer – mellom 37 000 og 74 000 kroner.

Anklagene kom i juli fra en 40 år gammel kvinne. Hennes 50 år gamle mann hadde konvertert til kristendommen. Kvinnen og hennes familie anklaget hennes konverterte mann og en annen kristen familie for å forsøke å dempe konflikten mellom ekteparet og for forsøk på å få henne til å bli kristen, melder Middle East Concern.

Middle East Concern ber på vegne av kristne i Algerie om forbønn:

  • Be om at de fire kristne frikjennes

  • Be om at alle kristne i Algerie vil kjennes Herrens fred, visdom og rettledning i den pågående prosessen.

  • Be om at de som er ansvarlige for ydmykelsen av kristne om å kjenne Den hellige ånd og ta imot tilgivelse.

  • Be om at det blir rettferdige lover og større toleranse for kristne i landet.


VIL DU JEVNLIG MOTTA NYHETSBREV OM TROSFRIHET? MELD DEG DEG PÅ HER​


Stenger «ulovlig» kirke
14. november beordret en domstol at en kirke i Ait Djemaa skulle stenges. Ait Djemaa ligger 35 kilometer sør for byen Tizi Ouzo i Ait Bouadou-distriktet. Begrunnelsen var at kirken ikke har den nødvendige tillatelsen fra den nasjonale komiteen for ikke-muslimske trossamfunn, melder Middle East Concern.

Myndighetene i distriktet anmeldte kirken i september 2017 og anklaget den for å bryte en avtale fra 2006 som regulerer ikke-muslimske trossamfunn. Bygningen ligger i et område som er regulert til bolig- og næringsformål og ikke for religiøst liv. Kirken hører til Protestant Church of Algerie (EPA, etter det franske navnet på kirkesamfunnet). Men retten fastslår at dette ikke fritar hver enkelt menighet fra å skaffe nødvendig tillatelse fra den nasjonale komiteen for ikke-muslimsk trosliv.

Saken går inn i en langvarig juridisk utfordring for kirker i Algerie. Avtalen fra 2006 fastslår at en tillatelse må være i orden før et bygg kan tas i bruk til ikke-muslimsk gudstjenesteliv. Men myndighetene har knapt svart på en eneste søknad fra menigheter tilknyttet det protestantiske kirkesamfunnet EPA. På grunn av den manglende responsen har lokale menigheter leid bygninger og informert lokale myndigheter om at de bruker slike lokaler til gudstjenester.

Kirken i Ait Djemaa startet i desember 2015 og har cirka 200 medlemmer. I februar 2016 bad myndighetene i distriktet pastoren om å stoppe aktivitetene, men menigheten har fortsatt å møtes.

Kristne i Algerie frykter at saken mot denne menigheten vil skape presedens for andre lokale myndigheter og andre kirker.  De ber om forbønn både for visdom i denne prosessen og at ordren vil bli omgjort.

 

AKTUELT