Asia Bibis dramatiske historie er i boken «Enfin Libre!» (Endelig fri) fortalt av journalist Anne-Isabelle Tollet. Foto: Rocher

Asia Bibis dramatiske historie er i boken «Enfin Libre!» (Endelig fri) fortalt av journalist Anne-Isabelle Tollet. Foto: Rocher  


–  Jeg takker alle som ba for meg og støttet meg. Jeg ønsker at Gud er med dem, velsigner dem og gir dem styrke, sa Asia Bibi på en pressekonferanse i Paris 28. februar. 

Appell og hilsen
Stefanusalliansens appellvenner sendte appell for Asia Bibi og oppmuntringsbrev til henne mens hun satt i fengsel. Vi har også blant annet hjulpet henne med advokat, gjennom vår partner Human Friends Organization i Lahore i Pakistan. Saif ul Mulook, selv muslim, førte saken da Asia Bibi ble frikjent av Pakistans øverste domstol i oktober 2018.

Frikjent etter opptøyer
Dommen ble møtt med voldsomme ekstremist-opptøyer i Pakistan. Demonstrantene krevde Asia Bibi hengt, og de truet dommerne i høyesterett på livet. Dommen ble bekreftet av den samme domstolen i januar 2019. I mai fikk Asia Bibi forlate landet, hun dro til Canada etter å ha vært holdt i sikkerhet på et hemmelig sted i Pakistan..

«Fanatismens fange»
Pressekonferansen i Paris ble holdt for å presentere boken Enfin Libre! (Endelig fri!), skrevet av journalist Anne-Isabelle Tollet. Nyheten om at boka var ute, kom tidligere i vinter. Asia Bibi uttalte da at hun hadde vært fanatismens fange. I boken forteller Asia Bibi sin historie.

Stefanusalliansen var eneste norske representant på en internasjonal pressekonferanse, vi var representert av en kollega av meg..

På norsk til høsten
Vårt Land forlag har kjøpt de norske rettighetene til boka.

– Vi er veldig glade for å være det norske forlaget for denne boken, og håper vi kan ivareta hennes historie på en god måte. Den norske utgaven vil etter planen komme ut i slutten av august i år, sier forlagsredaktør Elin Krogedal (bildet).

Boken kommer også på en rekke andre språk, snart blant annet på engelsk under tittlelen «Free at Last».

 

 

Asia Bibi forteller om brutal behandling i fengselet. Foto: Rocher.

Brutal behandling i fengselet
Til BBC  forteller Asia Bibi blant annet om brutal behandling i fengselet, om en gang hennes nakke ble låst fast i klemt stilling slik at hun slet med å få puste.

Tilbud frihet om konvertering
Hun berkrefter også det hennes datter Isham tidligere har sagt til Magasinet Stefanus, at hun ble tilbudt å bli satt fri dersom hun konverterte, men det avviste hun.

– Jeg svarte at jeg ville leve med dommen. Med min tro, sier Asia Bibi.

– Jeg fikk høre fra min mann at hele verden ba for meg og at til og med Paven hadde bedt for meg. Det gjorde meg glad, forteller Asia Bibi.

Frankrike tilbyr opphold
Til avisen The Guardian forteller Asia Bibi om besøket hos Frankrikes president Emmanuel Macron som tilbød henne asyl i Frankrike. Hun kom rett fra presidentpalasset til pressekonferansen hos forlaget Rocher.

– Jeg trenger tid for å tenke hvor vi skal bosette oss, sier Asia Bibi. Hun snakker verken engelsk eller fransk og regner seg som analfabet.

I neste utgave av Magasinet Stefanus kan du lese mer om Asia Bibi.

• VIL DU MOTTA NYHETSBREV FRA STEFANUSALLIANSEN? Meld deg på her
 

Isham, Asia Bibis datter forteller i videointervjuet nedenfor om arrestasjonen av Asia Bibi, om sin mors kamp og sine egne drømmer.
 

 

Du kan støtte blasfemilovens ofre

Stefanusalliansens partner i Pakistan skaffet Asia Bibi advokat. Du kan hjelpe andre ofre for blasfemiloven. Merk gaven: Pakistan


Gi en gave

AKTUELT

PROSJEKT