Flammene slukte alterduken, men stoppet før de nådde den oppslåtte Bibelen.

Flammene slukte alterduken, men stoppet før de nådde den oppslåtte Bibelen.  


Militante islamister slo til natten til 3. januar. De kastet molotov-cocktails inn i den tomme kirken i Kaji-Say. Brannmenn kom til stedet klokken halv to. Da hadde brannen spredt seg til det meste av innsiden av bygget. Alterduken brant, men brannen stoppet like før de nådde den oppslåtte Bibelen på alterbordet.

 Kristne i organisasjonen Operation Mark ser på det at Bibelen overlevde brannen som et tegn fra Gud. Ingen ble skadet i brannen.

I Kirgisistan i Sentral-Asia etterforsker politiet årsakene til en brann i et lokale til en baptistmenighet. Brannen var påsatt. Baptistmenigheten holder til i Kajisay, på sørsiden av landets største innsjø, Issyk Kul, i et område som grenser mot Kina. På motsatt side av sjøen støtter vi i Stefanuslliansen et familiesenter.

Brannen er meldt av Kyrgyz Radio Libertys, blant annet på radio- og TV-kanalens facebook-side. I kommentarfeltet under meldingen er det enkelte som skremmende nok har tatt til orde for at senteret burde brent helt ned.

 En representant for politiet sier til World Watch Monitor at brannen var påsatt av noen som ikke liker kirken eller kristendommen midt i et muslimsk land.

Baptistkirken som ble påtent av islamister er svært ødelagt. Stefanusalliansen ber om forbønn for menigheten.

AKTUELT

PROSJEKT