Henning Vik er sokneprest i Sinsen menighet i Oslo.

Henning Vik er sokneprest i Sinsen menighet i Oslo.  


Sinsen menighet i Oslo har et sterkt fokus på bønn – også på bønn for mennesker som lider for sin tro.

– I kirken har vi et verdenskart. Det henger bak i kirken, der folk kommer inn. Der har det hengt i fem år. Det er plassert der både for å informere om menighetens utadrettede prosjekter, og for å inspirere folk som kommer innom kirken, til å be for forfulgte. Vi har hengt opp lapper for noen av de forfulgte som menigheten er blitt kjent med gjennom Stefanusalliansens arbeid, både enkeltmennesker og forfulgte folkegrupper, sier Henning Vik.

Han gir gjerne dette videre som en idé til andre menigheter som vil løfte de som diskrimineres for sin tro, opp i kirkens arbeid.

Sinsen kirke ligger i gangavstand fra kontorene til Stefanusalliansen. Vik er også medlem av representantskapet i organisasjonen.

 

Bli med i vår bønnetjeneste

Menigheter kan be for forfulgte. Du kan som enkeltperson også bli forbønnsvenn og hver uke få tilsendt bønneemner fra oss i Stefanusalliansen. Les mer og meld deg.

Jeg vil bli forbønnsvenn

AKTUELT

Ed Brown kaller terroren på Sri Lanka påskedag for «avskyelig og sjokkerende».

– Avskyelig og sjokkerende

Minst 290 er drept i terror mot kirker og hoteller på Sri Lanka påskedag. 500 er skadet. Stefanusalliansens Ed Brown fordømmer angrepene.

Mange indiske kristne ber krossen med ein risiko vi ikkje tek.

Trusfridom i lukkeland

Retten til å samlast på det som seinare blei bedehus og frikyrkjer, vart kjempa fram i ein hard og brutal strid. Den same kampen står under heilt andre himmelstrøk i dag.