Mostafa Bordbar takker for støtten fra Stefanusalliansens appellvenner og Lisa Winther (t.h.)

Mostafa Bordbar takker for støtten fra Stefanusalliansens appellvenner og Lisa Winther (t.h.)  


Bordbar er kristen konvertitt fra islam. Han ble arrestert desember 2012 og dømt til 10 års fengsel sommeren 2013. Han ble dømt basert på falske politiske anklager. Bordbar ble sluppet fri og klarte å ta seg ut av Iran sammen med kona samme høst. De kom seg til Tyrkia der de har bodd siden.

Menneskerettsrådgiver Lisa Winther møtte ham i Tyrkia tidligere i år. Han har skrevet følgende hilsen:

«Kjære brødre og søstre. Min kone og jeg er så takknemlige for deres støtte mens vi ble forfulgt. Jeg husker klart tiden da jeg satt ensom i en kald fengselscelle: Noe av det jeg mest av alt behøvde var at min familie I troen kjempet for meg, og jeg følte at jeg ikke var glemt. Dere viste at vi ikke var alene og at vi ikke var glemt I de mørke dagene. Vi takker Gud for dere og deres støtte og for støtten fra brødre og søstre verden over som stod opp for oss. Takk for at dere er en stemme for de stemmeløse.»

Vi meldte nylig at Maryam Naghash Zargaran (39) sett fri frå iransk fengsel. Hun har sonet ferdig sin dom. Hun ble dømt til fire år i fengsel for å «true nasjonens sikkerhet» - hun er konvertitt og arbeidet med husmenigheter og ne barnehage.

Samtidig er flere andre kristne med muslimsk bakgrunn fengslet i år. I sommer lanserte vi en bønnekampanje for 12 kristne i Iran. Du kan bli med i bønnekampanjen.

AKTUELT

PROSJEKT