Beenish Sikandar fra Human Friends Organization i Quetta besøker en av de skadede etter terrorangrepet mot en kirke i byen 3. søndag i advent.

Beenish Sikandar fra Human Friends Organization i Quetta besøker en av de skadede etter terrorangrepet mot en kirke i byen 3. søndag i advent.  


9 ble drept da to selvmordsbombere angrep en kirke i Quetta i den pakistanske provinsen Balutsjistan tredje søndag i advent.

Dette var det første bombeangrepet som en IS-gruppe har påtatt seg ansvaret for i Pakistan. Mer enn 50 ble skadet, og flere av dem er kritisk skadet. Hundrevis av kirkegjengere feiret gudstjeneste siste søndagen før jul da terroristene slo til. Pakistan som har hatt en rekke terrorangrep mot kirker før og i påsken, har til nå ikke opplevd terror mot kirker i julen.

– Vi føler dyp sorg over det brutale terroristangrepet på kirkegjengere. Angrepet er feigt og inhumant. Vi fordømmer angrepet på det sterkeste, sier Sajid Paul Christopher i Human Friends Organization, (HFO), Stefanusalliansens partner i Lahore i Pakistan.

– Vi står sammen med de familiene som er rammet og vil gi dem hjelp til rehabilitering og gi finansiell hjelp til medisinsk behandling til skadede og vil hjelpe hjelpe etterlatte til å skaffe seg et nytt levebrød for seg og sine barn, sier han.

Human Friends Organization har allerede sørget for matutdeling til folk som er hardt berørt av tragedien. Human Friends Organizations representant i Quetta Beenish Sikandar, og et aktivt medlem av det nasjonale minoritetsnettverket, som HFO har bidratt til å bygge opp, har besøkt alle de skadede på sykehus og ofres hjem for å gi støtte og omsorg, forteller Sajid Christopher Paul.

 

Human Friends Organization deler ut mat til en familie som ble hardt berørt av terrorangrepet mot en kirke i Quetta 3. søndag i advent. Foto: HFO

En av menighetene i Youhanabad i Lahore laget julespill til jul 2017. Foto: Sajid Christopher Paul

Julegudstjeneste i Youhanabad i Lahore. Foto: Sajid Christopher Paul

To vakter sørger for at julespillet går trygt for seg i en tid med terrortrusler i Lahore i Pakistan. Foto: Sikhander

Støtt ofrene for terror

Vår partner i Pakistan hjelper ofre for terror og blasfemianklager. Vil du bidra?

Gi en gave     Bli fast giver  Bli appellvenn

AKTUELT

PROSJEKT