«Gåten om korset» har fylt en rekke kirker.

«Gåten om korset» har fylt en rekke kirker.  


Påskekonserten «Gåten om korset» er 12 nyskrevne sanger av Jostein Ørum. Duoen Garness som består av søstrene Ingelin Reigstad Norheim og Hildegunn Garnes Reigstad, har satt musikk til Ørums tekster, og har gledet seg til å presentere de nyskrevne sangene på turné. De framfører konserten sammen med band og et kor fra Bibelskolen i Grimstad. En serie påskekonserter holdes – nå er det Vestlandet som står for tur, før serien avsluttes i Grimstad.

Konserten i Skjold kirke 2. april ble utsolgt flere timer før konserten. Og Dagens debattredaktør Tarjei Gilje er full av lovord i sin anmeldelse i avisen 4. april: 

«Jeg har hørt Garness opptre en del ganger før, men tror aldri jeg har hørt dem bedre enn i Skjold kirke denne uken. Det var mer nerve, mer trøkk og mer dybde. I stedet for å gå rett til jubelen, dvelte mesteparten av konserten ved den smerten og usikkerheten som preger mesteparten av påskehøytiden. I relasjon til Stefanusalliansens arbeid for og blant forfulgte kristne, passet dette som hånd i hanske. Vi fikk høre om kristne i Iran som
hadde slettet alle kontakter fra telefonene sine i tilfelle politiet kom for å arrestere dem. Og det gjorde de. Ørum fortalte om den ortodokse presten som sa at vi i Vesten er påskedagskristne, mens de troende i hans område var langfredagskristne. For det er den lidende Frelseren de først ogfremst kan identifisere seg med.»

I Vårt Land spør Olav Solvang om hvorfor ikke flere artister gjør som Garness og lager påskekonserter.

I avisa Nordhordland skriv Arthur Kleiveland at Harness «gav ei fullsett Knarvik kyrkje ei sterk og gripande formidling av påskeevangeliet i ord og tonar» og at «Dei er overvelda av responsen.» Det var 400 tilhøyrar, melder avisa.

- Det var stort å spela for ei fullsett kyrkje i Knarvik. Fantastisk å sjå utover forsamlinga og sjå så mange kjente og kjære ansikt. Vi er veldig takknemlege for at så mange hadde lyst til å få dette med seg. Det er jo ekstra kjekt å få komma heim og visa fram det vi har arbeidd med over lang tid, seier Hildegunn. Responsen var heilt overveldande! seier Ingelin Reigstad Norheim. Og avisa held fram: «Folk uttrykte at dei vart rørte over påskebodskapen og over måten Jesu lidingshistorie vart presentert på.»

Her kan du sevideo fra konserten i Hamar frikirke og nedenfor videoen er det flere bilder fra konsertene.

 

 

Storsalen i Oslo 30. mars. Foto: Erik Bechensten

Storsalen i Oslo 29.3. Foto: Erik Bechensten

Holmlia kirke, 30. mars. Foto: Erik Bechensten

Holmlia kirke, 30. mars. Foto: Erik Bechensten

«Gåten om korset» i Skjold kirke i Bergen. Foto: Stefanusalliansen

Fullt hus i Ålgård kirke 7.4. Foto: Marianne Haugerud

Ålgård kirke 7.4. Foto: Marianne Haugerud

400 menneske fylte Knarvik kyrkje. Her er faksimile av oppslaget i Nordhordland.

Den vakre lyssettingen satte sitt særpreg på hvert enkelt kirkerom.

Ingeborg leste fortellende bibeltekster fra påskeevangeliet.

Tekstforfatter Jostein Ørum leste egne mellomtekster under de fleste konsertene.

Musikkstudenter fra Bibelskolen i Grimstad bidro sterkt med korsang, solosang, saksofon og rigging.

Ingelin Reigstad Norheim og Hildegunn Garnes Reigstad sang seg rett inn i folks hjerter.

Foruten Garness bestod det fantastiske bandet av Christer Slaaen (bildet), Thomas Gallatin og Ruben Fredheim Oma.

AKTUELT