Biskop Thomas tar 6. juni i mot en ny gruppe unge gutter som på Anafora får en ny sjanse til skolegang.

Biskop Thomas tar 6. juni i mot en ny gruppe unge gutter som på Anafora får en ny sjanse til skolegang.  


På Anafora, senteret som biskop Thomas har bygget opp mellom Kairo og Aleksandria, får unge koptiske gutter tilbud om skolegang. De får sin sjanse nummer to etter at de måtte hoppe av skolegangen i landsbyen hjemme – ikke fordi de ikke ville lære, men fordi familiens fattigdom tvang dem. 

Nå har Anafora og biskop Thomas nettopp tatt i mot en ny gruppe

– Det er en overveldende glede å ta imot en ny gruppe som får en sjanse nummer to. Vi ønsker å oppfylle Anaforas visjon om å løfte disse barna opp slik at alle kan føle seg enheten i samfunnet, sier biskop Thomas.

Biskop Stein Reinertsen møtte en slik gruppe unggutter på Anafora under et besøk i fjor. Reinertsen skrev etter dette reisebrevet etterpå:

«‘Dropouts’ har fått en ny mening for meg. På Anafora i Egypt fikk jeg møte 189 koptiske gutter som hadde kuttet ut skolegangen. De var ikke gått lei, men fordi familien var så fattige, måtte de slutte på skolen for arbeide på gården eller skaffe inntekt til familien på annen måte. På Anafora fikk de muligheten til å arbeide og få litt betaling som de kunne ta med hjem til familien. I tillegg hadde de undervisning på Anastasia som er et studiesenter inne på området. Målet er at de kan klare den utsatte eksamen som skal være i slutten av juli. Klarer de den, kan de begynne på skolen igjen til høsten. I fjor ble det holdt en tilsvarende leir. Resultatet var at samtlige dropouts var tilbake igjen ved skolestart. Biskop Thomas forteller at i år har de en utfordring: «Mange av guttene har ikke ordentlig sko. Vi har derfor tatt mål at føttene til guttene og fått en lokal skofabrikk til å produsere sko til alle de som trenger det. De får nye klær og helsesjekk.» La oss be for disse 189 guttene at de lykkes på eksamen i juli. Dette er kristen diakoni i praksis!»

Det samme kan sies om den nye gruppen som nettopp er kommet til Anafora.

 

Biskop Thomas og de unge koptiske guttene som kom til Anafora i juni 2018.

Støtt biskop Thomas og Anafora

Biskop Thomas har bygget opp Anafora som et kraftsentrum både for den koptiske minoriteten og den koptiske kirken. Du kan støtte arbeidet. Merk gaven: Biskop Thomas

Gi en gave

AKTUELT

PROSJEKT

Egypt: Stefanusbarna

På «søppelfjellet» i Kairo bor det tusenvis av kristne familier som er overlatt til å leve i, og av, storbyens søppel. Inspirert av Jesu kjærlighet har Mama Maggie gjennom tre tiår bygget opp et arbeid som kalles Stefanusbarna. Stefanusalliansen støtter dette arbeidet.