Kristne i India: Pastor Ramesh Kumar og kona.

Kristne i India: Pastor Ramesh Kumar og kona.  


Politiet gikk til aksjonpå en grunnløs påstand om at de samlet for mange til gudstjeneste mens samfunnet er stengt ned på grunn av koronakrisen.

Pastor Ramesh Kumar, 32, forberedte 25. april matutdeling sammen med Shri Chand, Rakesh Kumar og Mohit Kumar. Mathjelpen skulle ut til de fattige i landsbyen Kakrahia, nær Kotiya, i Kaushambi-distriktet i delstaten Uttar Pradesh.

Politiet stormet inn og varetektsfengslet dem og fire andre som hjalp dem, forteller pastoren til Morning Star News.

– Før de varetektsfengslet oss, brukte politimennene vulgært språk og slo meg, Rajendra og Rakesh med klubber, sier pastor Kumar til Morning Star News.

– Rakesh fikk en skade på hånden og fikk en hevelse på grunn av julingen.

Anklaget kristne
Politiet anklaget dem for å arrangere en gudstjeneste og med det krenke nedstengingen av samfunnet i koronakrise. Politiffiserene ignorerte pastorens bønn om å snakke med landsbyens leder, som kunne forklare at det ikke var en gudstjeneste, sa han.

Indias statsminister oppfordret nylig folk til å hjelpe til med å gi fattige familier mat under nedstengningen, og pastoren fortalte politiet at de prøvde å svare på den utfordringen.

Politiet siktet de åtte mennene etter den indiske straffelovens seksjon 269 for «uaktsomme handlinger som sannsynligvis vil spre smitte» og «ulydighet mot ordre som ble offentliggjort av offentlig tjenestemann,» avsnitt 188.

Arresterte huseierens sønner
Sammen med pastoren ble sju andre arrestert og siktet.  Pastor Kumar appellerte til politimennene om å løslate de tre sønnene til huseieren og deres fetter, som også ble tatt. De er ikke medlemmer i pastorens kirke, men politiet arresterte alle åtte likevel.  

På Sarai Akil politistasjon truet politiet dem med mer juling hvis de ikke samarbeidet. Pastoren legger til at en politioffiser forhørte ham med spørsmål som: «Hvor kommer pengene fra som dere bruker til lokke folk til å konvertere?» «Fra hvilket land får du utenlandske midler?»

Lover forbyr konvertering
En rekke delstater, Uttar Pradesh er blant dem, har innført lover som i praksis forbyr konvertering for hinduer. Disse lovene brukes både av politiet og hinduekstremister til å angripe kristne og beskylde dem for forsøk på konvertering av hinduer.

I 2019-rapporten forteller trosfrihetskommisjonen til The Evangelical Fellowship i India om 366 registrerte angrep på kristne det året.