Sina Moloudian (26) er arrestert i Iran. Han konverterte fra islam til kristen tro.

Sina Moloudian (26) er arrestert i Iran. Han konverterte fra islam til kristen tro.  


Politiet i Esfahan konfiskerte PC-en, telefonen, et kors, Bibelen og annet kristent materiale. Vennene til Sina Moloudian så at han ble dratt ut av huset med blåmerker rundt øynene.

Sina Moloudians forbrytelse var at han er en muslim som er blitt kristen og driver arbeid blant andre konvertitter i Iran. Han ble arrestert 23. januar.

Han fikk anledning til hjem for å fortelle at han skulle stilles for retten og at han ble holdt i Dastgerd-fengslet. Dette skal iranske myndigheter senere ha benektet, melder Middle East Concern med organisasjonen Article 18 som kilde.

 

Sina Moloudians forbrytelse var at han er en muslim som er blitt kristen og driver arbeid blant andre konvertitter i Iran

 

To dager senere ble Ismaeil Maghrebinejad (64) arrestert i Shiraz. Han konverterte fra islam til tro på Jesus i 1980-årene. Sikkerhetspolitiets folk tok ham med hjem og ransaket huset hans. De konfiskerte PC-en, telefonen og kristne bøker. Ismaeil er løslatt mot kausjon.

Iranske kristnes bønn
Iranske kristne ber om forbønn om at Sina snart må bli løslatt og at han må komme seg etter overgrepene han ble utsatt for. De ber om Guds omsorg og styrke for begge de arresterte og deres familier. De ber også om at iranske myndigheter stopper trakassering og ydmykelse av kristne konvertitter og andre religiøse minoriteter i Iran.

Ved siden av konvertitter er bahaiene de som er mest undertrykt i Iran.
 

Fem kvinner arrestert
Like før jul ble fem iranske kvinnelige konvertitter arrestert. Ruhsari Kameri (65) ble arrestert i Karaj og tvunget til ti dagers intense forhør.

Under arrestasjonen ble huset hennes ransaket. Mobiltelefon, Bibelen og andre kristne bøker ble konfiskert.

Det er få detaljer om de andre arresterte kvinnene.

De nye arrestasjonene føyer seg inn i rekken – like før jul ble langt over 100 konvertitter arrestert, de fleste for kortere tid. Samtidig er det rekordmange som er dømt til lange fengfselsstraffer.

AKTUELT

PROSJEKT