Bevæpnede menn drepte fire katolske kirkegjengere i et angrep på en kirke nordøst i Burkina Faso 13. mai, melder telegrambyrået Reuters.

Dette var det tredje dødelige angrepet mot kirker på to uker. Bevæpnede menn drepte seks personer, inkludert en prest, utenfor en katolsk kirke i det vestafrikanske landet Burkina Faso søndag 12. mai. Dette var det andre angrepet mot kristne på to uker i en nasjon som i økende grad blir herjet av å islamske jihadister, melder Reuters.

Gudstjenestedeltakerne forlot kirken i Dablo i Central North-regionen klokken 9 på søndagsmorgenen da ca. 20 bevæpnede menn omringet dem og skjøt seks til døde, ifølge en regjeringserklæring og andre lokale kilder.

- Bevæpnede menn tok seg inn i kirken. De begynte å skyte mens forsamlingen prøvde å flykte, sier ordføreren til telegrambyrået AFP. Det er BBC som melder dette.

Angriperne brente deretter kirken og plyndret et apotek og to biler, opplyser Dablo-ordføreren Ousmane Zongo til Reuters. Regjeringens uttalelse nevnte bare brenning av en butikk og to biler.

«Makabert mål»

Burkina Faso er i lengre tid blitt utsatt for islamistisk terror som ødelegger landet. I det siste er altså angrepene rettet inn mot kirker og kirkegjengere.

– Disse terroristgruppene angriper nå religion med det makabre målet om å splitte oss, sier ordføreren.

I Burkina Faso er innpå 60 prosent av folket muslimer og cirka en fjerdedel er kristne. De har lenge levd fredelig sammen.

I april angrep bevæpnede menn en protestantisk kirke i byen Silgadji og drepte minst seks personer. Tidligere i april ble fire mennesker drept i en katolsk kirke i en landsby ikke langt unna.

Burkina Faso er en innlandsstat i Vest-Afrika. Landet grenser til Mali i nord, Niger i øst, Benin i sørøst, Elfenbenskysten, Ghana og Togo i sør. Landet het tidligere Øvre Volta, men skiftet navn i 1984. Dette er et av verdens fattigste land.Militærdiktatoren Campaoré var president i 27 år, men ble avsatt i et folkelig opprør i 2014.

Burkina Faso har vært rammet av en økning i voldsangrep gjennom 2019 da grupper med bånde til IS og al-Qaida basert i nabolandene Mali forsøker å forsterke lokale spenninger og utvide sin innflytelse over Sahels porøse grenser, området sør for Sahara.

Forverret
Sikkerhetssituasjonen i Burkina Faso har forverret seg betraktelig i løpet av de siste åra. Det har funnet sted flere terrorangrep i landet siden 2015, inkludert i hovedstaden Ouagadougou. Kidnappinger av vestlige har forekommet, melder det norske utenriksdepartementet i sine reiseråd.

I januar ble flere titalls mennesker drept i terrorangrep, melder Reuters. I april var det nye terrorbølger. Er demokratiet i ferd med å tape og faller landet fra hverandre? spurte Washington Post i mars.