Det kinesiske kommunistpartiet fortsetter å innføre alvorlige begrensninger på religiøs praksis fra tibetanske buddhister. De ødelegger templer og eliminerer tradisjonelle symboler over hele Kina.

For å forhindre spredning av tibetansk buddhisme blant majoritetsbefolkningen han-kinesere, undertrykkes enhver religiøs praksis blant tibetanske buddhister. Regimet gjør alt fra å trakassere munker og ødelegge templer til å kontrollere hvilke lamaer som får lov til å reinkarnere, melder det nettbaserte trosfrihetsmagasinet Bitter Winter.

Nybygd hus knust

Siden 2014 har tibetanske buddhister i Beihai, en by i den autonome regionen Guangxi Zhuang, samlet seg for å be og synge i en hall, utsmykket med tusenvis av religiøse statuer. De brukte de to øverste etasjene i en ny 4-etasjers bygning. Bygningen kostet en sum tilsvarende cirka 14 millioner kroner, donert av en lokal buddhist, og ble også brukt til å ta imot pilegrimer og lamaer fra Tibet.

Midt i av oktober i fjor sendte fylkeskommunen over 300 fra Public Security Bureau og andre sikkerhetsavdelinger for å rive bygningen som ble ansett som «ulovlig». En beboer i området sa til Bitter Winter at dette bare var en unnskyldning myndighetene brukte for å rive bygningen. «For tre år siden sendte Kontoret for etniske og religiøse saker ut et direktiv om å slå ned på tibetanske buddhiststeder i området,» forklarte han. «De krevde buddhisthallen ryddet, de krevde at ordene på tibetansk på husets yttervegg ble malt over at alle lamaer skulle utvises. Den virkelige grunnen til rivningen er at regjeringen ikke ønsker at munker skal bo her og fremme tibetansk buddhisme.»

Kinas kommunistparti kjører en hard linje i møte med all religion – slik rammer de både protestanter og katolske kristne, muslimer og tibetanske buddhister.

AKTUELT

PROSJEKT