Suad Thabet

Suad Thabet  


De tre mennene ble beskyldt for å ha angrepet og slått Suad Thabet (72) fra landsbyen Al-Karm. Det melder den kristne trosfrihetsorganisasjonen CSW.

De ble påstått å ha vært en del av en pøbel som angrep det kristne samfunnet i Al-Karm i mai 2016 etter at Suad Thabets sønn ble beskyldt for å ha et forhold til en skilt muslimsk kvinne.

Mennene ble opprinnelig dømt til ti års fengsel, men denne dommen ble suspendert da dommeren trakk seg.

Etter gjentatte forsinkelser i saken, der den ble sendt tilbake til en lavere domstol ved flere anledninger, avsa strafferetten dommen 17. desember. Domstolen fant de tre mennene uskyldige. Etter dommen uttalte Suad Thabet: «Til Gud forplikter jeg saken min, han vil gi meg rettferdighet.»

CSWs grunnleggerpresident Mervyn Thomas siet: “Dommen er dypt skuffende. Til tross for den høyprofilerte fordømmelsen av dette angrepet, inkludert en personlig beklagelse fra president Sisi, er ingen blitt stilt ansvarlig for dette angrepet, og Suad Thabets angripere er fortsatt på frifot. Vi ber de egyptiske myndighetene intensivere arbeidet med å etterforske og straffeforfølge de ansvarlige og ta opp den vedvarende diskriminering og intoleranse mot kristne i Øvre Egypt.

 

 

AKTUELT

PROSJEKT

Egypt: Stefanusbarna

På «søppelfjellet» i Kairo bor det tusenvis av kristne familier som er overlatt til å leve i, og av, storbyens søppel. Inspirert av Jesu kjærlighet har Mama Maggie gjennom tre tiår bygget opp et arbeid som kalles Stefanusbarna. Stefanusalliansen støtter dette arbeidet.