Kampen for Leahs frigivelse trappes opp.

Kampen for Leahs frigivelse trappes opp.  


I mars ble 104 jenter kjørt hjem etter forhandlinger i regi av regjeringen. Leah Sharibu var ikke blant dem. «Med et ekstraordinært mot nektet hun å konvertere i bytte for friheten», skriver Christian Solidarity Worldwide (CSW). Hun nektet også å ta på seg hijab.

I snart et halvt år har Leah sittet som gissel. Fem jenter var døde og begravet i jungelen, ifølge Boko Haram. Les mer her

Jentene var kidnappet på den statlige Girls Science and Technical College i Dapchi, i delstaten Yobe. En av de andre jentene uttalte til media at hun trodde de var satt fri «fordi vi er muslimer og at de trodde det var rett å sette oss fri slik at vi ikke skulle lide».

CSW er Stefanusalliansens søsterorganisasjon med hovedbase i England. CSW har satt i gang en bred kampanje med krav om at Leah må settes fri. Kampanjen kalles «200 timer for 200 dager».

– Vi vil få fram til folk hvor lenge Leah har vært fanget, og vi oppfordrer den nigerianske regjeringen til å spre en video i sosiale media med krav om frigivelse.

Det finnes også flere andre måter å deta på, blant annet ved å signere et brev til regjeringen i Nigeria eller be. Les mer

Christian Association of Nigeria har bedt kirker om forbønn for Leah.

Denne gisselaksjonen kom fire år etter at de såkalte «Chibok-jentene» ble tatt som gisler.

AKTUELT