Sajid Christoper Paul og Human Friends Organization skaffet advokat da en 26-år gammel kristne ble beskyldt for blasfemi.

Sajid Christoper Paul og Human Friends Organization skaffet advokat da en 26-år gammel kristne ble beskyldt for blasfemi.  


Human Friends Organization (HFO), som Sajid Christopher Paul leder, skaffet advokat og humanitær hjelp til 26-åringen og hans familie etter blasfemibeskyldninger og drapstrusler fra et ytterliggående islamistisk parti.

Den 26 år gamle mannen Farhan Aziz ble anklaget for å ha sendt blasfemiske tekstmeldinger mot profeten Muhammed fra en mobiltelefon. Det ytterliggående islamistpartiet Tehreek-e-Labaik Pakistan («Her er jeg-bevegelsen, Pakistan») omringet den ene gaten hvor kristne bor i en ellers muslimsk by i Gujranwala, 100 kilometer fra storbyen Lahore.

26-åringen driver en kopieringsforretning og bor sammen med sin onkel, Asif Masih. Onkelen forteller til World Watch Monitor at mobben truet med å drepe nevøen. Politiet grep inn, arresterte 26-åringen og tok ham med til et ukjent sted.

Politiet opplyste at de fleste kristne flyktet fra gaten og at politiet så sikret nabolaget etter forhandlinger med demonstrantene og gjenopprettet ro.

– Folk har nå vendt hjem, sier Sajid Christopher Paul i HFO, Stefanusalliansens partner i Lahore i Pakistan, til Stefanusalliansen tirsdag 14. august.

Den presbyterianske presten Niamat Bhatti, som samarbeidet med politiet og lokalbefolkningen for å gjenopprette ro, sier til World Watch Monitor at 26-åringen hadde kjøpt en mobiltelefon i sitt eget navn til sin kjæreste. Så tok forholdet slutt. Familien til Aziz har beskyldt familien til mannens eks-kjæreste for å ha sendt blasfemiske tekstmeldinger fra denne telefonen, som altså var registrert i 26-åringens navn.

– Vi er fortalt at tekstmeldingene var sendt av kvinnens familie, og to av hennes familiemedlemmer er også arrestert, sier politisjef Jawad Answer til World Watch Monitor.

Politiet har lovet å komme tilbake med informasjon til media fra etterforskningen i løpet av noen dager.

Human Friends Organization (HFO) kjemper, med fare for medarbeideres liv, et arb eid for å hjelpe dem som rammes av Pakistans blasfemilov. Loven har dødsstraff. Folk som kaster frem falske anklager, risikerer ingen straff.

 

Støtten ofrene for blasfemiloven

Sajid Christopher Paul hjelper dem som urettmessig beskyldes for blasfemi i Pakistan. Du kan støtte arbeidet. Merk gaven ‘Paklistan’.

Gi din gave

AKTUELT

PROSJEKT