Hjelp til Nord-Korea: Tim A. Peters fra Helping Hands Korea og filmskaper Thea Elisabeth Haavet og Ed Brown fra Stefanusalliansen deltok under en filmfestival i Orlando.

Hjelp til Nord-Korea: Tim A. Peters fra Helping Hands Korea og filmskaper Thea Elisabeth Haavet og Ed Brown fra Stefanusalliansen deltok under en filmfestival i Orlando.  


Den vises også på flere strømmeplattformer, og snart kommer den på en global TV-kanal.

Filmen «Saved» om hjelpearbeidet for mennesker som kommer seg unna Kims umenneskelige diktatur, er allerede vist eller skal vises på 32 filmfestivaler: I USA, India, Filippinene, Argentina, Berlin og Ålesund. De fleste festivaler har et kristent formål eller er menneskerettighetsfilmfestivaler.

Filmen er en engelsk versjon av filmen «Reddet – flukten fra Kims regime». Filmen er laget av Thea Elisabeth Haavet som filmprodusent i Stefanusalliansen. Den norske versjonen ble lansert i Norge desember 2018. Her kan du se den norske utgaven – med skjult identitet.

Hjelper desperate flyktninger fra Nord-Korea
I filmen møter vi Tim A. Peters og hans team i organisasjonen Helping Hands Korea. Fra basen i Sør-Korea hjelper de flyktninger fra diktaturet i nord. Vi møter også en nord-koreansk mor og hennes sønn og får et sterkt innblikk i deres strabasiøse kamp på liv og død for å komme seg i sikkerhet på en fluktrute gjennom Kina og et annet land på vei til Sør-Korea. Flyktninger som stoppes på grensa er i livsfare. De somblir oppdaget i Kina, sendes tilbake til uviss skjebne i Nord-Korea.

Minji og Andy fra Nord-Korea overlevde flukten fra Nord-Korea med hjelp av Tim A. Peters og teamet hans. I filmen «Saved» får du møte dem.

Har vunnet fem priser
I en kort og lang engelsk versjon går filmen «Saved» altså sin seiersgang på filmfestivaler i mange land. Så langt har filmen vunnet priser på fem festivaler: fire i USA og en i Argentina. Den har blant annet vunnet prisen «Winner Eyes Wide Open Award» på Inspired Faith Film Festival 2019, i Atlanta, Georgia i USA. Filmen er i finaleheatet på flere andre festivaler i oktober og november.

På global TV-kanal
Filmen skal også vises på God TV, en av verdens største kristne tv-kanaler som har seere verden over. Den skal dessuten vises på en rekke strømmeplattformer. Filmen er allerede tilgjengelig på 24flix.com og blir snart å se på strømmeplattformene Parables og Uplift og Christiancinema.

Den skal vises på tre TV-kanaler i USA i november, på den ene i forbindelse med Søndag for de forfulgte som markeres i en rekke land og kirker i starten av november. Selv skal filmskaper Haavet snakke om filmen i Betlehem misjonskirke i Oslo under Søndag for de forfulgte 10. november.

Thea Haavet (t.h.) fra Stefanusalliansen sammen med andre filmskapere under filmfestivalen I Will Tell i London.

 

Flyktning-festival i Berlin
Filmen skal også vises på West Nordic International Filmfestival i Ålesund.

– For meg er det også veldig hyggelig at filmen skal vises på Refugees Welcome Film Festival i Berlin 26. oktober, siden dette er et tema som er nært mitt hjerte. Jeg kommer til å delta i et panel etter visningen, sier Thea Elisabeth Haavet. Etter at hun laget dokumentarfilmen om nord-koreanske flyktninger, som filmprodusent i Stefanusalliansen, har Haavet selv valgt å bli frilanser igjen. Her lkan du se henne forklare mer om filmen.

– Det er overraskende og gledelig at filmen får et så stort publikum, og jeg håper og ber for at det vil føre til et større engasjement for flyktninger fra Nord-Korea og for det nord-koreanske folket generelt, sier Haavet.​

 

Tim A. Peters på en av filmfestivalene som har vist Stefanusalliansens film «Saved» om flukten fra Nord-Korea.

– Vi i Helping Hands Korea er både glade og inspirerte av at denne fremragende filmen om dette kristne «undercover»-arbeidet i Øst-Asia får global oppmerksomhet og utløser forbønn og nødvendig støtte slik at vi kan berge enda flere nord-koreanere i krise. Vi ser Herren i arbeid, sier Tim A. Peters som har fått være med på noen av festivalene der filmen er vist.

  • Vil du gi en gave til vårt arbeid for flyktninger fra Nord-Korea? Gi en gave her (Merk gaven: Tim Peters)

AKTUELT

PROSJEKT