Du kan, som disse barna i Kairo i Egypt, bruke farger. Tegn en oppmuntring til en fengslet kristen i Kina.

Du kan, som disse barna i Kairo i Egypt, bruke farger. Tegn en oppmuntring til en fengslet kristen i Kina.  


Kanskje du kan være med og tegne en hilsen med et bibelvers til noen som sitter fengslet fordi de er kristne? De trenger å vite at de ikke er glemt!

Vi skal reise helt til et stort land som heter Kina og til et område som heter Guizhou. Her finner vi en pastor eller prest som er leder for en kirke som heter Living Stone Church, det betyr Kirken av levende steiner.

I Kina er det slik at det er endel kirker myndighetene ikke vil at skal eksistere, så de gjør alt de kan for å stoppe dem. De som bestemmer i landet, vil at alle kirkene skal registrere seg hos dem, slik at de kan vite alt om det som foregår der. Men mange kirker i Kina ønsker ikke å registrere seg, men vil være fri til å si og gjøre det de vil Derfor gjør de som bestemmer i landet mange ting for å stoppe de som møtes, slik at de ikke kan møtes i kirken sin.

Dette skjedde altså med en av kirkene til pastor Yang Hua. I 2015 kom det flere hundre politifolk inn i kirken og ødela den og de slo flere av folkene som gikk i kirken. De stengte kirken og sa at de som gikk der, ikke fikk lov å møtes der mer. Så tok de med pastor Yang Hua og arresterte ham. Pastor Yang Hua måtte sitte i fengsel i to år, og de behandlet ham ganske dårlig i fengsel, så da han kom ut derfra i 2018, var han ganske syk og nedbrutt. Pastor Yang har også en kone og to barn, og da han satt i fengsel, kom politiet stadig med trusler til familien og sa at de måtte slutte å møtes om kristne.

Faktisk så møtes de som går i kirken enda, men de møtes i små grupper hjemme hos folk, slik at myndighetene ikke skal oppdage dem. Dette er ganske annerledes fra hvordan vi har det i Norge?

Hvis du er redd, og for eksempel har opplevd at noen ikke er greie med deg. Hva ønsker du da? Kanskje du ønsker trøst og at noen skal vise at de bryr seg mye om akkurat deg? Det vet jeg at Pastor Yang og familien hans også ønsker! Og jeg vet at de blir oppmuntret og glade, når de vet at de har venner som tenker på dem i hele verden, så nå kan vi få være de vennene som bryr seg.

Finn frem ark og farger også kan dere tegne en fin tegning, og skrive en liten hilsen på engelsk. Jeg vet at de også er veldig glade i Bibelen, så dere kan også skrive noen bibelvers på engelsk (du finner noen nederst på denne siden) også kan dere sende dette til Stefanusalliansen og vi sender det videre. Vi legger også ut noen av tegningene på facbook og instagram, så flere kan bli inspirert til å gjøre som dere!  Yang og familien hans vil også veldig gjerne at dere skal være med og be for dem!

Tegningene og hilsen kan sendes til:

Stefanusalliansen

Pb 6603 Rodeløkka

0502 Oslo

--

Klipp ut eller skriv ett av disse bibelstedene på tegningen din!

«Your love, LORD, reaches to the heavens, your faithfulness to the skies.
Your righteousness is like the highest mountains, your justice like the great deep.
You, LORD, preserve both people and animals.
How priceless is your unfailing love, O God! People take refuge in the shadow of your wings.
They feast on the abundance of your house; you give them drink from your river of delights.
For with you is the fountain of life; in your light we see light.»

PSALM 36: 5-9

«The Lord himself goes before you and will be with you; he will never leave you nor forsake you. Do not be afraid; do not be discouraged.»
DEUTERONOMY 31:8

«No, in all these things we are more than conquerors through him who loved us. For I am sure that neither death nor life, nor angels nor rulers, nor things present nor things to come, nor power, nor height nor depth, nor anything else in all creation, will be able to separate us from the love of God in Christ Jesus our Lord.»
ROMANS 8:35-39

«The righteous cry out and the Lord hears them; He delivers them from all their troubles. The Lord is close to the brokenhearted and saves those who are crushed in spirit.»
PSALM 34:17-18

«My soul finds rest in God alone; my salvation comes from Him. He alone is my rock and my salvation; he is my fortress, I will never be shaken.»
PSALM 62:1

AKTUELT

PROSJEKT