Stephen Masih diskuterte høyrøstet om kristen faste da en rasende nabo dundret inn og beskyldte ham for blasfemi.

Stephen Masih diskuterte høyrøstet om kristen faste da en rasende nabo dundret inn og beskyldte ham for blasfemi.  


Den arresterte er Stephen Masih (38). Hans eldre bror Francis Masih forteller at den muslimske naboen Hafiz Mudassir 11. mars tok seg inn Masihs hjem i Imranpura, Wadiala, Sialkot District. Ifølge Francis Masih skal denne naboen ha slått 38-åringen og anklaget ham for å snakke nedsettende om profeten i Muhammed. Dette, hevdet naboen, skulle ha skjedd i en diskusjon som naboen hadde overhørt. Det er Morning Star News som melder dette.

Stephen Masih er utviklingshemmet etter at han fikk en hjerneskade av tyfus da han var liten.

– Stephen Masih er uskyldig. Han er utsatt for falske anklager, sier Sajid Christopher Paul i Human Friends Organisation (HF), Stefanusalliansens partner i Pakistan.

Stephen Masih tilhører en pinsekirke. Han ble innblandet i en noe opphetet diskusjon med en kristen svoger om faste og bønn i fastetiden da Stephen Masih skal ha blitt høyrøstet.

Da kom altså naboen inn i huset og begynte å slå Stephen Masih uten grunn, sier Francis Masih til Morning Star News.

– Vi fortalte naboen at det var galt av ham å blande seg inn i en familiediskusjon. Men naboen ble sint og begynte å rope ute i gata og beskyldte Stephen for blasfemi.

Det tok ikke lang tid før en rasende mobb var på plass utenfor huset. Ifølge Francis gikk flere av dem løs på Stephen Masih og andre i familien som forsøkte å komme den psykisk utviklingshemmede mannen til unnsetning.

Noen ringte til politiet, og de tok Stephen Masih vekk fra den rasende mobben. Senere fikk familien vite at Stephen Masih faktisk var arrestert for blasfemi. Francis Masih sier at familien ikke har sett Stephen Masih siden arrestasjonen.

– Familien hans frykter for Stephens Masihs liv, sier Sajid Christopher. Moren til den arresterte har knapt spist og sovet etter arrestasjonen.

Stefanusalliansen partner, Human Friends Organisation, støtter familien humanitært. Sajid Christopher Paul har tatt familien med til et møte en høytstående representant for myndighetene – ministeren for menneskerettar og minoriteter i delstaten Punjab, for å kjempe for at han settes fri.

Den juridiske assistansen får familien frå den pakistanske organisasjonen Claas.

AKTUELT

PROSJEKT