Hassan var klar til å dø for islam.

Hassan var klar til å dø for islam.  


MAGASINET STEFANUS 6-2016

«Hassan» var klar til å dø i kampen for islam. Møtet med amerikanske kristne ble så sterkt at han stilte spørsmål ved sin egen tro.


Vår partner Middle East Media lager videoer med vitnesbyrd på lokale dialekter fra den arabiske verden. De forteller viktige historier om omvendelse og tro. Dette er en av disse:

«Hassan» trodde han som muslim hadde en plikt til å sloss for Gud (Allah), islam og spredningen av islam. Hassan var klar til å dø for saken, men ble bekymret da moren tryglet ham om å la være.

– Selv om jeg ville kjempe og dø for saken, så var jeg redd. Hva om jeg drar, kriger og dør, og Gud blir sint på meg fordi jeg ikke lyttet til moren min?

Møtte kristne
Det endte med at Hassan dro til USA for å studere. Tanken var at han skulle reise ut for å spre islam. I Amerika kom han i kontakt med en kristen familie.

– Da jeg møtte familien, merket jeg at de var annerledes. Det var noe med moralen og måten de behandlet hverandre på: Disiplin, respekt og kjærlighet var tydelig til stede i deres liv. De hadde en unik fred over seg, og brukte å be i Jesu navn.

Noen år senere ble Hassan kjent med en kristen kollega og møtte hans familie. Også denne familien gjorde inntrykk på ham. Det var noe med måten de var på, som han ikke klarte å glemme.

– Dette kunne jeg ikke ignorere. Jeg ønsket å vite hemmeligheten: Hva var det som gjorde at de var slik?

Ikke tortur
Hassan ønsket å overbevise dem om at de tok feil, men familien fortalte ham om Det gamle og nye testamentet, Jesus og kristendom generelt. Så fortalte de ham om korsfestelsen.

– Jeg begynte å forstå hva korsfestelsen dreide seg om. Det var ikke en torturprosess, som jeg brukte å tenke. Jeg begynte også å tvile. Trodde jeg på feil type islam?

Senere begynte Hassan å tvile på om islam i det hele tatt var riktig religion? Han fikk en idé om at han kunne bli med i kirka for å høre hva de lærte der. Kanskje han slik kunne finne ut hvordan han kunne hjelpe dem til å bli muslimer.

– Dette skjedde samtidig med 11. september, og prekenen handlet om å elske sine fiender. Jeg skammet meg da jeg sammenlignet dette budskapet med min tanke om å dra ut for å drepe islams fiender. Her lærer Jesus oss å gi våre fiender en sjanse ved å be for dem, be om at de skal bli velsignet, og å tilgi dem. Dette åpnet mine øyne, og jeg så hvem Jesus er.

Sto foran tronen
En vanskelig tid fulgte, der han blant annet gjentatte ganger hadde den samme drømmen:

– Jeg drømte at jeg var død, sto foran Guds trone, og at han stilte meg ett spørsmål: «Hvorfor fornektet du min sønn?» Dette var kanskje de vanskeligste tre månedene i mitt liv, fordi jeg visste at det handlet om liv og død, og om evigheten. Og det var muligens over 500 mennesker som ba for meg. Hassan ble til slutt overbevist.

– Jeg ba Jesus om å være min herre og frelser, å tilgi mine synder og å akseptere meg. Da jeg var en streng muslim, var jeg stolt. Da jeg møtte Jesus, skjønte jeg at jeg trengte hans nåde.

 

AKTUELT

Sekker med ris og kanner med olje holder liv i sultne.

Mat og tro i krigens redsler

Midt i verdens verste humanitære katastrofe kommer mennesker til kristen tro i Jemen. Fra et annet land i Midtøsten får noen hundre av dem åndelig støtte – og hjelp til ikke å sulte i hjel. 

PROSJEKT