Cuba: pastor forfulgt for sin tjeneste

Alain Toledano Valiente trakasseres og trues av cubanske myndigheter på grunn av sitt arbeid som pastor. De siste årene har presset rundt han og familien økt.

Alain Toledano Valiente. Foto: CSW

Alain Toledano Valiente. Foto: CSW

RETTELSE: I den første versjonen av denne teksten stod det at ‘200 pastorer ble arrestert’. Det riktige er ‘200 pastorer og medlemmer’.

Myndighetene har lenge forsøkt å kriminalisere Alains pastortjeneste, og han og familien utsettes jevnlig for trakassering, trusler og forfølgelse. I 2003 startet han menigheten Emanuel-kirken, som vokste svært fort. Myndighetene begynte da å kreve at alle møter og alt pastoralt arbeid skulle stoppes.

De siste 15 årene har kirkebygningen blitt revet ned to ganger og hjemmet til Toledano-familien én gang. Da dette skjedde, ble familien Toledano hjemløse og fratatt alle sine eiendeler. Alains kone ble arrestert, og hun og de to døtrene ble fysisk mishandlet. I tillegg ble 200 medlemmer og pastorer fra det uregistrerte kirkesamfunnet Apostolic Movement, som Alain er medlem av, arrestert. I 2019 fikk han forbud mot å reise utenlands. 

Alain har forklart til menneskerettighetsorganisasjonen CSW at han er gjenstand for de cubanske myndighetenes raseri og at regimet arbeider hardt for å utslette kirken og ham selv. Alain betaler en høy pris for å fortsette i arbeidet som pastor og forkynner. 

Den manglende beskyttelsen av tros- og religionsfriheten på Cuba er bekymringsverdig. Behandlingen av uskyldige religiøse ledere som fratas retten til å reise, praktisere sitt yrke og arrangere religiøse møter, bryter med grunnleggende rettigheter for trosfrihet som Cuba har signert og sluttet seg til. 

Bli med og send appell for å kreve at cubanske myndigheter stopper forfølgelsen av Alain Toledano og familien, at han får fortsette i arbeidet som pastor og at tros- og religionsfrihet på Cuba respekteres og beskyttes. 

Slik gjør du:
Last ned appellbrevet i PDF.
Skriv ut og send appellbrevet til:
Ambassador H.E. Mr Oscar de los Reyes Ramos 
Embassy of the Republic of Cuba 
Oscars gate 78 B 
PO Box 4081 AMB 
0256 Oslo 
(Porto kr. 18,-)
Norsk oversettelse av appellbrevet finnes også i PDF.

Bli SMS-appellvenn:
send APPELL START til 2377
Du får ca. 10 appeller i året (hver koster 20 kroner). Når du svarer, lager vi et appellbrev som sendes det aktuelle lands myndigheter.
For å bli appellvenn med BREV eller E-POST, fyll ut skjemaet nedenfor.
Les vår personvernerklæring

JA, jeg vil bli appellvenn!

Protester mot urett!

Som appellvenn kan du gjøre en forskjell for dem som lider for sin tro.

Brudd på trosfrihet og andre menneskerettigheter skjer oftest der ingen følger med. Enkle brev fra hele verden viser at noen vet. Brev utfordrer myndigheter. Brev kan få trosfrihetsfanger løslatt – og  oppmuntrer den som lider.

Bli en av Stefanusalliansens flere tusen appellvenner. Våre appeller foregår i samarbeid med internasjonale partnere.

Sendingene du mottar inneholder:

  • Grundig beskrivelse av aktuell sak.
  • Brev, som regel på engelsk. Som oftest er brevet til en øvrighetsperson, som en ambassadør. Iblant sendes brevet direkte til en forfulgt kristen, som oppmuntring og støtte.
  • Du skriver ut appellen eller oppmuntringsbrevet og sender det til oppgitt adresse. (Er du SMS-venn, svarer du på SMS.)

Avmelding fra appelltjenesten:

SMS: Send APPELL STOPP til 2377

E-post: Send til post@stefanus.no med navn og adresse, skriv "Avmelding appelltjenesten" i emnefeltet

Les vår personvernerklæring