Tvangskonvertert og tvangsgiftet

I Pakistan ble 1000 unge kvinner fra religiøse minoriteter bortført, tvangskonvertert og bortgiftet i 2018 bare fra delstaten Sindh.

Bildet er av “Sonia” som ble tvangskonvertert og tvangsgiftet. Stefanusalliansen skrev om henne i 2017. Foto: Arif Bhatti

Bildet er av “Sonia” som ble tvangskonvertert og tvangsgiftet. Stefanusalliansen skrev om henne i 2017. Foto: Arif Bhatti

Menneskerettighetskommisjonen i Pakistan melder at mange av disse kvinnene blir typisk solgt eller tvunget inn i prostitusjon.

Denne praksisen skjer til tross for at Pakistans grunnlov og internasjonale avtaler sikrer kvinner og religiøse minoriteters rett til å bestemme egen tro og kunne konvertere og gifte seg av fri vilje.

Menneskerettighetskommisjonen i Pakistan melder også om tilfeller hvor politiet ignorerer rapporteringer av tvangskonvertering og aksepterer påstander om at jentene konverterte frivillig, selv med bevis for det motsatte. På denne måten får ikke familiene mulighet til å forfølge sakene videre, for eksempel gjennom rettssystemet. I mange av rettssakene forblir også jentene i forvaring hos kidnapperne, hvor de blir truet til å si at konverteringen og ekteskapet var frivillig.

Den 15 år gamle kristne jenta Esha ble utsatt for slik tvangskonvertering og tvangsekteskap. 17. juli 2019 var Esha og hennes fem søsken alene hjemme sammen med slektninger som tidligere hadde konvertert til islam. Da foreldrene kom hjem fra jobb, var huset snudd på hodet, penger og verdisaker var stjålet og Esha var forsvunnet. Saken ble anmeldt, og i løpet av etterforskningen fikk politiet en tilståelse fra kidnapperne og et løfte om å returnere Esha til familien. Esha har likevel ikke kommet hjem.

Send appellen til den pakistanske ambassaden for å kreve at jenter fra religiøse minoriteter som Esha skal beskyttes mot kidnapping, tvangskonvertering og tvangsekteskap, og at jentene som utsettes for slike overgrep skal oppnå rettferdighet.

Slik gjør du:

Last ned appellbrevet i PDF.
Skriv ut og send appellbrevet til:

Ambassador Zaheer Pervaiz Khan
Embassy of Pakistan to Norway
Postboks 4051, AMB
0244 Oslo

(Porto kr. 16,-)

Norsk oversettelse av appellbrevet finnes også i PDF.

Bli SMS-appellvenn:
send APPELL START til 2377
Du får ca. 10 appeller i året (hver koster 20 kroner). Når du svarer, lager vi et appellbrev som sendes det aktuelle lands myndigheter.
For å bli appellvenn med BREV eller E-POST, fyll ut skjemaet nedenfor.
Les vår personvernerklæring

JA, jeg vil bli appellvenn!

Protester mot urett!

Som appellvenn kan du gjøre en forskjell for dem som lider for sin tro.

Brudd på trosfrihet og andre menneskerettigheter skjer oftest der ingen følger med. Enkle brev fra hele verden viser at noen vet. Brev utfordrer myndigheter. Brev kan få trosfrihetsfanger løslatt – og  oppmuntrer den som lider.

Bli en av Stefanusalliansens flere tusen appellvenner. Våre appeller foregår i samarbeid med internasjonale partnere.

Sendingene du mottar inneholder:

  • Grundig beskrivelse av aktuell sak.
  • Brev, som regel på engelsk. Som oftest er brevet til en øvrighetsperson, som en ambassadør. Iblant sendes brevet direkte til en forfulgt kristen, som oppmuntring og støtte.
  • Du skriver ut appellen eller oppmuntringsbrevet og sender det til oppgitt adresse. (Er du SMS-venn, svarer du på SMS.)

Avmelding fra appelltjenesten:

SMS: Send APPELL STOPP til 2377

E-post: Send til post@stefanus.no med navn og adresse, skriv "Avmelding appelltjenesten" i emnefeltet

Les vår personvernerklæring