Vold mot minoriteter øker

Volden mot religiøse minoriteter øker samtidig som hindunasjonalistiske BJP vinner valget i India.

Kirke i Kandhamal distrikt i India, som ble ødelagt i opptøyer i 2008.

Kirke i Kandhamal distrikt i India, som ble ødelagt i opptøyer i 2008.

23. mai ble det klart at det hindunasjonalistiske partiet BJP som har styrt India siden 2014 har vunnet med enda større andel stemmer enn tidligere. Siden BJP på kom til makten har hinduekstremistiske grupper fått større spillerom, både til å begå overgrep og oppmuntre til hat mot kristne og andre religiøse minoriteter. For dem varsler BJPs valgseier dårlige nyheter.

Rapporter fra internasjonale organisasjoner er entydige: Religiøse minoriteter, særlig kristne og muslimer, opplever flere angrep enn tidligere. Databasen "Hate Crime Watch" dokumenterer 254 angrep på religiøse minoriteter mellom 2009 og 2018 og minst 90% av angrepene skjedde etter at BJP kom til makten. I 62 % av disse sakene var ofrene muslimer og i 14 % var de kristne. Tilsvarende melder Åpne Dører i en nylig rapport at antall tilfeller av religiøs forfølgelse av kristne har firedoblet seg fra 2014 til 2017. De ulike hendelsene viser økende vold mot kristne og muslimer, ødeleggelse av eiendom, tvangskonvertering til hinduismen, avbrytelse av fredelige religiøse samlinger og falske anklager om konvertering ved hjelp av tvang og svik.

En stor del av voldshendelser er knyttet til slakting av kyr og spising av storfekjøtt. Fordi mange hinduer regner kyr som hellige dyr, får ekstremister ofte vidt spillerom for å trakassere og angripe religiøse minoriteter som slakter kyr. Ifølge Human Rights Watch ble 44 mennesker – 36 av dem muslimer – drept mellom mai 2015 og desember 2018 på grunn av kuslakt og spising av storfe.

Kristne beskyldes i større grad for tvangskonvertering, og de siste årene har hinduekstremister stormet inn og avbrutt en rekke kristne møter med beskyldninger om tvangskonvertering. I slutten av mars ble to bønnemøter i delstaten Tamil Nadu avbrutt, det ene av hindu-ekstremister, det andre av politiet. Hinduekstremistene dro deltagerne ned fra andre etasje og ut på gata der de brant opp bibler og andre religiøse bøker de fant i huset. Pastorer og andre kristne har blitt skamslått og truet på livet fordi de fortsetter å holde møter.

Samtidig blir ikke minoriteter tilstrekkelig beskyttet av myndighetene. Politiet og offentlige tjenestemenn forholder seg ofte passive til vold og overgrep. Rapporter viser at politiet også har deltatt aktivt i vold, trenert etterforskning og arrestert ofrene i stedet for overgriperne. Uten straffereaksjoner fra myndighetene, fortsetter hinduekstremistene å angripe og trakassere religiøse minoriteter i India. Bli med og send appell til den indiske ambassaden for å kreve at indiske myndigheter sikrer kristne og andre minoriteters sikkerhet og trosfrihet i India.

Slik gjør du:

Last ned appellbrevet i PDF.
Skriv ut og send appellbrevet til:

Ambassador Krishan Kumar
Embassy of India to Norway
PO Box 4055 AMB
0244 Oslo

(Porto kr. 16,-)

Norsk oversettelse av appellbrevet finnes også i PDF.

Bli SMS-appellvenn:
send APPELL START til 2377
Du får ca. 10 appeller i året (hver koster 20 kroner). Når du svarer, lager vi et appellbrev som sendes det aktuelle lands myndigheter.
For å bli appellvenn med BREV eller E-POST, fyll ut skjemaet nedenfor.
Les vår personvernerklæring

JA, jeg vil bli appellvenn!

Protester mot urett!

Som appellvenn kan du gjøre en forskjell for dem som lider for sin tro.

Brudd på trosfrihet og andre menneskerettigheter skjer oftest der ingen følger med. Enkle brev fra hele verden viser at noen vet. Brev utfordrer myndigheter. Brev kan få trosfrihetsfanger løslatt – og  oppmuntrer den som lider.

Bli en av Stefanusalliansens flere tusen appellvenner. Våre appeller foregår i samarbeid med internasjonale partnere.

Sendingene du mottar inneholder:

  • Grundig beskrivelse av aktuell sak.
  • Brev, som regel på engelsk. Som oftest er brevet til en øvrighetsperson, som en ambassadør. Iblant sendes brevet direkte til en forfulgt kristen, som oppmuntring og støtte.
  • Du skriver ut appellen eller oppmuntringsbrevet og sender det til oppgitt adresse. (Er du SMS-venn, svarer du på SMS.)

Avmelding fra appelltjenesten:

SMS: Send APPELL STOPP til 2377

E-post: Send til post@stefanus.no med navn og adresse, skriv "Avmelding appelltjenesten" i emnefeltet

Les vår personvernerklæring