15 års fengsel for tenåring

Koptisk 15-åring dømt til fengsel uten bevis.

En 15 år gammel koptisk kristen gutt er dømt til 15 års fengsel for et påstått seksuelt overgrep.

Fadi (15) ble anklaget for å ha forgrepet seg på en 8 år gammel gutt i mai i fjor. Gutten var Fadis nabo. Etter anklagene ble det foretatt en medisinsk undersøkelse av 8-åringen, men undersøkelsen viste ingen tegn på at det hadde foregått et overgrep. Likevel ble Fadi dømt til 15 års fengsel den 28. januar i år.

Etter at anklagene ble satt fram i fjor vår, ble Fadis familie beordret til å forlate hjemmet sitt i Shibin al Qanater, 30 km nord for Kairo. De har ennå ikke fått komme tilbake.

Fadis mor, Hanaa, trodde saken var over da den medisinske undersøkelsen viste at Fadi ikke hadde begått noe overgrep. Hun ble derfor sjokkert over å høre at anklagene fortsatt ble opprettholdt. Hanaa sier at de muslimske naboene anklaget ham bare fordi de ikke liker kristne. Hun sier naboene mislikte familien hennes fordi de hadde lyktes med forretningsdrift og var rike.

«Dommerens tok denne avgjørelsen ut fra hensyn til tro, ikke til lov og rett», sa Fadis advokat, Gabriel. «Han sa han ikke var overbevist om den rettsmedisinske rapporten og trodde i stedet på påstandene fra den muslimske guttens far.»

- Be om beskyttelse for Fadi og hans familie
- Be om at Fadis familie må få mulighet til å anke dommen
- Be om at Fadi skal bli frikjent
- Be om at Fadis familie skal få vende hjem eller finne et annet trygt sted å bo
- Be om internasjonale protester mot denne dommen
- Be om rettsbeskyttelse for egyptiske kristne

(Kilde: World Watch Monitor)

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring