7 kristne drept i terrorangrep i Egypt

Drept på pilgrimstur til kloster

St. Samuel Bekjenneren-klosteret. Foto: Roland Unger / Wikimedia Commons

St. Samuel Bekjenneren-klosteret. Foto: Roland Unger / Wikimedia Commons

To busser med koptiske kristne var på vei hjem fra klosteret St. Samuel Bekjenneren, ca. 15 mil syd for Kairo, den 2. november da ukjente gjerningsmenn overrumplet dem og skjøt mot de to bussene. I den ene bussen ble seks personer drept, alle fra samme familie. Blant de to drepte var det to barn på 12 og 15 år. Den koptiske kirken melder at 19 mennesker ble skadet.

En gruppe tilknyttet IS har påtatt seg ansvaret for angrepet. Ifølge det egyptiske innenriksdepartementet har myndighetene lokalisert angriperne og drept 19 gjerningsmenn.

Angrepet fant sted på nesten nøyaktig samme sted som et terrorangrep Kristi Himmelfartsdag i fjor, der 28 koptiske kristne på vei til samme kloster ble skutt og drept. Etter denne hendelsen skal myndighetene ha sørget for bevæpnede vakter for reisende til dette klosteret, men ordningen varte bare en stund. Egyptiske kristne raser nå mot det de opplever som myndighetenes totale likegyldighet overfor de kristnes behov for beskyttelse.

«Det er en blanding av tristhet og smerte», sa biskop Makarios av Minya under begravelsen av de seks familiemedlemmene, «tristhet fordi disse vonde hendelsene gjentar seg, og smerte fordi kopterne hører hjemme i dette landet og er en del av det egyptiske samfunnet.»

- Be for de pårørende til de drepte
- Be om legedom for de skadede
- Be om at egyptiske kristne ikke skal lammes av frykt
- Be om beskyttelse mot nye angrep
- Be om at myndighetene skal følge opp sitt løfte om å straffeforfølge dem som står bak terrorangrep mot kristne
- Be om at egyptiske kristne skal få være likeverdige borgere i landet der de hører hjemme

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring