Baptistkirke ødelagt i påsatt brann

Bibelen på alteret overlevde flammene i en baptistkirke etter at islamister tente på.

Bibelen overlevde flammene.

Bibelen overlevde flammene.

Kirken i Kaji Say ble helt utbrent da muslimske ekstremister satte fyr på den.

Militante islamister slo til natten til 3. januar. De kastet molotov-cocktails inn i den tomme kirken i Kaji-Say. Brannmenn kom til stedet klokken halv to. Da hadde brannen spredt seg til det meste av innsiden av bygget. Alterduken brant, men brannen stoppet like før de nådde den oppslåtte Bibelen på alterbordet.

Kristne i organisasjonen Operation Mark ser på det at Bibelen overlevde brannen som et tegn fra Gud. Ingen ble skadet i brannen.

I Kirgisistan i Sentral-Asia etterforsker politiet årsakene til en brann i et lokale til en baptistmenighet. Brannen var påsatt. Baptistmenigheten holder til i Kajisay, på sørsiden av landets største innsjø, Issyk Kul, i et område som grenser mot Kina. På motsatt side av sjøen støtter vi i Stefanuslliansen et familiesenter.
Brannen er meldt av Kyrgyz Radio Libertys, blant annet på radio- og TV-kanalens facebook-side. I kommentarfeltet under meldingen er det enkelte som skremmende nok har tatt til orde for at senteret burde brent helt ned.

En representant for politiet sier til World Watch Monitor at brannen var påsatt av noen som ikke liker kirken eller kristendommen midt i et muslimsk land.

Vi ber om forbønn for baptistmenigheten.

Be om at menigheten finner et nytt sted å holde gudstjenester.

Be om at de ansvarlige blir stilt til ansvar.

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring