Be for ankesaken til iranske kristne

Fire iranske kristne, blant dem et pastorpar, anker fengselsdommer på mellom 5 og 15 år.

De fire er (fra venstre): Pastor Victor Bet-Tamraz (dømt til 10 år), hans kone Shamiram Isavi Khabizeh (5 år), Amin Naderi (15 år) og Hadi Asgari (10 år). Foto: World Watch Monitor.

De fire er (fra venstre): Pastor Victor Bet-Tamraz (dømt til 10 år), hans kone Shamiram Isavi Khabizeh (5 år), Amin Naderi (15 år) og Hadi Asgari (10 år). Foto: World Watch Monitor.

De tre mennene på bildet fikk dommene i fjor sommer. Omtrent samtidig ble også 10 andre kristne også dømt til 10 års fengsel. Alle ble dømt på anklager som går på å motarbeide nasjonal sikkerhet og ha vært aktive i husmenigheter.

Victor Bet-Tamraz er pastor i en assyrisk pinsemenighet som ble stengt i 2009. Han ble arrestert under en julefeiring i hjemmet sitt i 2014, hvor også Amin Naderi (nr. 2 fra høyre) var til stede. Kona Shamiram og sønnen Ramiel fikk også anklager mot seg. Shamiram ble dømt til 5 års fengsel nå den 6. januar.

Amin Naderi og Hadi Asgari skal ha vært utsatt for intenst press i fengselet for å konvertere til islam, men de har stått fast i sin tro. De skulle ha en høring i ankesaken sin i desember, men denne er blitt utsatt og er ventet å komme opp snart.

Det er helt uvanlig at kristne får så lange fengselsstraffer. Tidligere har slike anklager ført til straffer på maks. 5 år. En iransk menneskerettighetsaktivist sier at dette viser myndighetenes frykt for fremveksten av kristendommen i landet.

- Be om beskyttelse for disse fire
- Be for pastor Victor Bet-Tamraz og hans familie. Be om at sønnen Ramiel ikke skal bli dømt til fengsel
- Be om styrke for Amin Naderi og Hadi Asgari
- Be om at ankesakene deres skal komme opp snart
- Be om frikjennelse for falske anklager og om løslatelse
- Be for iranske kristne som er fengslet for sin tro eller har rettssaker mot seg
- Be om beskyttelse for husmenighetene

(Foto: World Watch Monitor)

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring