Be for Malaysia og Hviterussland

Gud har den fulle oversikten i kriser.

Foto: Familien Koh (kilde: CSW).

Foto: Familien Koh (kilde: CSW).

Malaysia 

I løpet av få sekunder kan alt endre seg. I løpet av få sekunder kan du miste den du har kjær. Det var det som skjedde for pastorkona Sussana Koh. 46 sekunder tok det. Og så var hennes mann borte. Ingen har sett eller hørt fra han siden. Fem svarte SUV-er, to motorsykler og femten svartkledde menn bortførte ham. Midt på gata i Malaysia ved høylys dag. Et øyevitne har beskrevet hendelsen som «noe ut av en film».

Igjen står kona, og familien. Spørsmålene er mange. Det er bare Gud som har den fulle oversikten over situasjonen. Han vet til og med hvor hårstrå vi har på hodet (Matt 10:30).

Pastor Raymond hadde tidligere vært i myndighetens søkelys. Han er grunnlegger av Hop Community, en frivillig organisasjon som hjelper marginaliserte og vanskeligstilte i samfunnet. Han er blitt anklaget for å presse muslimer til å bli kristne. En gang mottok han en eske med kuler i posten, men pastor Raymond fortsatte med sin tjeneste frem til han ble bortført.

Her kan du se en film hvor Susanne forteller hvordan hun har det nå:

Hviterussland

Med brekkjern og vinkelsliper brøt politi og myndighetspersoner seg inn i New Life Church i Minsk hvor over 60 personer var samlet til bønn, og ga dem 24 timers utkastelsesordre. Etter at bygningen ble konfiskert den 17. februar, har menigheten samlet seg til gudstjenester på parkeringsplassen utenfor kirken. Nå risikerer pastor Vyacheslav Goncharenko straff på opptil 4 års fengsel for å holde utegudstjenester.  

Du kan lese mer om situasjonen til menigheten i Minsk her:

La oss be:

  • Be om oppklaring rundt situasjonen til Pastor Raymond og at rettferdighet skal råde. 
  •  Be for familien Koh som står igjen alene og at de må oppleve Guds omsorg.
  • Be for menigheten i Hviterussland at de skal få fortsette med sine møter og at de skal få en samlingsplass.

Vennlig hilsen
Stefanusalliansen
Daniel Hop-Hansen

 

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring