Be for minoriteter i India

Vanskelig tid for religiøse minoriteter

Demonstrasjon for løslatelse av fader Stan Swamy. Foto: CSW

Demonstrasjon for løslatelse av fader Stan Swamy. Foto: CSW

«I fred vil jeg legge meg ned og sove. For du, Herre, du alene lar meg hvile trygt.»
Salmenes bok 4:9

Kan du tenke deg noe verre enn å bråvåkne på natten og bli fylt med uro? La oss si som salmisten: «I fred vil jeg legge med ned og sove.» (Salmene 4:9b). Men det er ikke alle netter som er fredfulle. Det opplevde rundt hundre kristne like før jul, i en landsby i delstaten Chhattisgarh. De lå og sov, og plutselig ble de angrepet av en mobb, utrustet med hjemmelagde våpen. De berørte tilhører et stammesamfunn. Kvelden før hadde de brukt til forberedelser til markeringen av advent, ventetiden mot jul. Men det ble alt annet enn en fredfull ventetid. Mon tro om påsketiden ble bedre?

For noen uker siden skrev vi om et bønnemøte i India som ble avbrutt på en brutal måte. Disse brutale angrepene er et nytt eksempel på økningen i forbrytelser mot religiøse minoriteter i flere indiske stater. Det gjelder ikke bare kristne, men også muslimer og andre minoritetsgrupper som er utsatt for det samme.

Midt i dette trykket står mennesker oppreist og jobber for en forandring. En av dem som har imponert meg er den katolske presten Stan Swamy. I høy alder – 83 år – kjemper han for stammefolks rettigheter. Det er med stor sorg å meddele at han har vært fengslet siden 8. oktober 2020. Du kan lese mer om saken hos CSW og på vår nettside.

La oss løfte fram Stan Swamy i våre bønner, og alle i India som opplever forfølgelse på grunn av sin overbevisning:

  • Be om at Stan Swamy skal løslates, og at han skal være ved god helse til tross for hans høye alder.
  • Be for de kristne familiene i Chhattisgarh, at de skal oppleve Guds beskyttelse i en urolig tid.
  • Be for alle som jobber for menneskerettigheter og trosfrihet i India.

 

Vennlig hilsen
Stefanusalliansen
Daniel Hop-Hansen

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring