Be for ofrene for Egypt-terroren

Be for palmesøndagens terrorofre.

Minne om et av ofrene for terroren mot St Markus-katedralen. Foto: World Watch Monitor

Minne om et av ofrene for terroren mot St Markus-katedralen. Foto: World Watch Monitor

Palmesøndag eksploderte bomber i to kirker i Egypt. 49 ble drept, og flere enn 100 såret. IS har tatt ansvaret for angrepene.

Først gikk det av en bombe i St. Georg-kirken i byen Tanta, 12 mil nord for Kairo. En selvmordsbomber sprengte seg selv ved alteret midt under gudstjenesten. Få timer senere eksploderte en ny bombe i St. Markus-kirken i Alexandria (bildet over, foto: World Watch Monitor). En selvmordsbomber prøvde å komme seg inn i kirken, men da han ble hindret av en vakt som sendte ham på nytt gjennom metalldetektoren, utløste han bomben rett utenfor. Den koptiske paven Tawadros II forrettet denne gudstjenesten og var trolig mål for bombingen.

Bombeangrepene er de siste av i rekke alvorlige angrep mot kristne i Egypt de siste månedene. 11. desember i fjor ble 29 mennesker drept da en bombe ble utløst i St. Peterskirken i Kairo. I februar ble 7 kristne drept i byen Al-Arish på Sinai. Samme måned publiserte IS en video der de ville renske Egypt for kristne og advarte om flere angrep.

– De onde kreftene skal ikke få sette frykt i oss, sier biskop Thomas, Stefanusalliansens partner i Egypt. – De onde kreftene vil sette hat i hjertene våre. Men de skal ikke klare det. Vi er i stand til å elske og å tilgi. Vi er sterke i troen på Kristus. Vi vet at angriperne vil svekke oss så vi knekker, men det skal de ikke klare.

• Be for de pårørende til de drepte og de skadede
• Be for traumatiserte kristne i de berørte byene, at de skal få kjenne Guds nærvær og ikke bli lammet av frykt
• Be om beskyttelse for kristne i hele Egypt
• Be om at planlagte angrep fra IS og andre skal stanses
• Takk for biskop Thomas og andre som tar til orde for tilgivelse og kamp mot frykt og hat. Be om at egyptiske kristne skal få kraft til å etterleve dette

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring