Be for presidentvalget i Nigeria

Kristne håper på et tryggere Nigeria

Nigerianske internflyktninger. Foto: World Watch Monitor

Nigerianske internflyktninger. Foto: World Watch Monitor

Lørdag 23. februar velger Nigeria president for fire nye år. Nigerianske kristne håper at presidenten som velges, kan bedre tryggheten og rettferdigheten i det voldsherjede landet.

De to kandidatene som har størst oppslutning er sittende president Muhammad Buhari og Atiku Abubakar. Begge er muslimer. Hvis en av kandidatene får flertall, vinner han, hvis ikke går det videre til ny valgrunde.

Uansett valgutfall håper de kristne at landets nye president kan bedre sikkerhetssituasjonen i landet. I løpet av de siste årene er tusenvis av kristne og andre sivile blitt drept eller utsatt for vold i Nigerias nordlige og sentrale områder. For fire år siden gikk Muhammad Buhari til valg på at han skulle knuse terrororganisasjonen Boko Haram, som ønsket å utrydde de kristne. Dette har han ikke lyktes med, selv om Boko Haram teknisk sett er på retrett. I de siste årene har muslimske fulani-nomader «tatt over» og drept mange tusen kristne og sivile.

I begynnelsen av februar gikk Boko Haram til tre dødelige angrep nordøst i Nigeria. Kristne i området måtte flykte opp i fjellene, de vil ikke turde å komme til valglokalene for å gi sin stemme.

Presidentvalget i Nigeria kommer nesten nøyaktig ett år etter bortføringen av den kristne jenta Leah Sharibu (nå 15 år). Hun ble bortført 19. februar i fjor, sammen med 109 andre skolevenninner. Leah var den eneste som ikke ble løslatt, fordi hun nektet å konvertere til islam. Ingen har hørt noe fra henne siden oktober i fjor, da Boko Haram truet med å drepe henne.

- Be om et fredelig valg i Nigeria
- Be om at presidentkandidaten som kan gagne landet best, skal vinne valget
- Be om at presidenten som velges, skal arbeide seriøst for å stoppe vold og drap på kristne
- Be om trygghet for kristne og sivile nord og sentralt i Nigeria
- Be om løslatelse av Leah Sharibu. Be for familien hennes

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring