Be for Sørøst-Asia og Egypt

Be for misjonsarbeidet i Sørøst Asia, fengslet bror i Egypt og for kirker som rives i Russland

Illustrasjonsbilde fra Sørøst-Asia: Stefanualliansen

Illustrasjonsbilde fra Sørøst-Asia: Stefanualliansen

Hvor vakre de er der de løper over fjellene, føttene til den som bringer bud, forkynner fred, bringer godt budskap, forkynner frelse og sier til Sion: "Din Gud er konge!". Jes. 52,7

Be for evangelisering og menighetsplanting i Sørøst Asia

I fjellene i Laos og Vietnam, og i det noe flatere Kambodsja finner vi et lappeteppe av etniske grupper. Vår partner i regionen driver misjon blant over førti forskjellige grupper her. Hver med sitt språk, ofte like forskjellig som norsk og finsk. Vi spurte; hva kan vi be for? Vi fikk raskt svar, først og fremst er de takknemlige for Guds godhet mot dem også i en krevende tid med korona og mange tropiske orkaner som har sveipet over særlig Vietnam i år.

Takk Gud for:
- 36 nye menigheter som er blitt startet opp i tiden mellom mars og oktober
- at de har kunnet bygge 6 nye kirker blant folkene i høylandet
- at de når ut til 20 forskjellige dialekter i Vietnam gjennom forskjellige mediekanaler som radio, video og internett
- at de har kunnet distribuere nærmere hundretusen traktater, hefter og bøker for å forkynne evangeliet og gi solid bibelopplæring
- hundre nye studenter som har begynt på bibelskolene i Vietnam
- mange som har bidratt med økonomiske midler til fattige og nødlidende i forbindelse med Coronaepidemien og tropiske orkaner som ødela flere titalls-tusen hus.

Be om:
- at vi når målet vårt om å etablere 12 nye menigheter i november og desember i år
- Be for vårt program "Hope Ministry" hvor vi forkynner evangeliet til 5 nye etniske grupper i Vietnam som aldri har hørt evangeliet
- to kristne familier i en Landsby i Laos som er blitt kristne. Han prøver å kaste dem ut: "Vi har en landsby-gud her, vi trenger ikke flere". Vår partner oppmuntrer dem til å bli værende så de kan forkynne evangeliet og starte en kirke der

Be for forfulgte i Egypt og Russland

Mange får kjenne på kroppen at det koster å være en disippel av Jesus Kristus. En av våre kontakter i Egypt forteller at en fra Jemen som er kommet til kristen tro er blitt arrestert og fengslet i Egypt på grunn av sin tro. Han lar seg dog ikke skremme, men vitner for politiet om sin tro på Jesus.

La oss heller ikke glemme våre "gamle marker". En lang tids venn av Stefanusalliansen, Rauli Lehtonen melder på sin blogg at i Russland stenges, forsegles eller konfiskeres evangeliske kirker. 6. november ble en evangelisk kirke i Arkhangelsk revet av myndighetene. Dette er også pastorens hjem, sammen med kone og åtte barn. En av sønnene spurte faren: "Pappa, hvor skal vi bo nå når de river huset vårt? Hvor skal vi ha søndagskolen, må vi ha den utendørs i fremtiden?"

- Be for vår bror som er arrestert i Egypt at han blir bevart i troen og kan bli satt fri
- Be for baptistkirken i Arkhangelsk som fikk kirken sin revet ned. At Gud skal bevare dem i troen i en vanskelig tid. Be for pastorens familie som mistet hjemmet sitt.

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring