Benådet fra 12 års fengsel

Endelig fri - takk.

Foto: Morning Star News/CSW

Foto: Morning Star News/CSW

Pastor Hassan Abduraheem (t.v.) og den kristne aktivisten Abdulmonem Abdumawla (t.h.) ble løslatt fra fengsel 11. mai. De ble benådet av Sudans president etter at de ble dømt til 12 års fengsel hver.

Abduraheem og Abdumawla har sittet i fengsel siden desember 2015. De ble arrestert i forbindelse med saken mot tsjekkiske Petr Jasek, som ble arrestert fordi han ga medisinsk hjelp til en student som ble skadet under en student-demonstrasjon i 2013. Myndighetene fremstilte det slik at dette egentlig var støtte til opprørsgrupper i Sudan. Jasek selv fikk livsvarig fengsel, men han ble benådet i februar i år. Abduraheem og Abdumawla ble hovedsakelig anklaget og dømt for å ha støttet Jasek i «spionasje». Under det 17 måneder lange fengselsoppholdet har de i perioder sittet i enecelle, uten kontakt med familien, advokater eller tilgang på medisinsk hjelp.

- Takk for at Hassan Abduraheem og Abdulmonem Abdumawla er løslatt
- Be om fred og ro for dem i tiden fremover, sammen med sine familier
- Be om at de skal slippe nye anklager eller fengsling i fremtiden

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring