Blasfemianklager i verkstedet

Kristen sykkelreparatør fengslet i Pakistan.

Masihs familie og medlemmer av The Voice Society. Foto: The Voice Society

Masihs familie og medlemmer av The Voice Society. Foto: The Voice Society

Den kristne sykkelreparatøren Ashfaq Masih (25) ble anklaget for blasfemi 15. juni i Lahore. Muslimske Mohammad Irfan fikk reparert sykkelen sin hos ham, men Irfan nektet å betale. Han mente at Masih ikke burde kreve penger av ham fordi han var muslim og hadde en spesiell tittel som «malang». I diskusjonen som fulgte, sa Irfan at han bare adlød én herre, profeten Mohammed, mens Masih sa at han bare kjente til Jesus som herre. På grunn av dette ropte Irfan ut at Masih hadde begått blasfemi og at han hadde kommet med fornedrende utsagn om profeten Muhammed.

En folkemengde samlet seg raskt. Politiet ble tilkalt og arresterte Masih. Ifølge advokaten ble han arrestert på grunnlag av en anmeldelse fra 6 personer, hvorav 5 ikke hadde vært til stede under hendelsen. Kun Mohammad Irfan selv hadde vært til stede og hørt hva Masih hadde sagt. Advokaten sier at anmeldelsen ikke inneholder spesifikke utsagn om hva Masih har uttalt og at den ikke vil vinne fram i rettssystemet.

Masihs familie ble evakuert fra hjemmet sitt senere på kvelden på grunn av faren for angrep. De ble brakt til et trygt sted, men vi vet per dags dato ikke om de har vendt tilbake. Familien er svært fattig, men de får juridisk hjelp og annen assistanse av organisasjonen The Voice Society. The Voice Society ber om forbønn fordi situasjonen er blitt svært spent i dette området, og dette er en vanskelig sak å arbeide med.

- Be om beskyttelse for Ashfaq Masih
- Be om at rettssaken skal komme opp raskt
- Be om frikjennelse fra falske anklager
- Be om beskyttelse for familien. Be om trygghet og at de skal få det de trenger til livets opphold
- Be for The Voice Society, som hjelper Ashfaq og resten av familien
- Be for alle som er urettferdig anklaget for blasfemi i Pakistan

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten

(Foto av Masihs familie og medlemmer av The Voice Society: The Voice Society)

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring