Burkina Faso: 24 kristne drept i terrorangrep

Terroristene slo til midt under gudstjenesten

Illustrasjonsfoto: hovedstaden Ouagadougou

Illustrasjonsfoto: hovedstaden Ouagadougou

Bevæpnede menn stormet en protestantisk kirke i byen Pansi søndag 16. februar. De drepte 24 mennesker, blant dem pastoren. 18 mennesker ble skadet. Gjerningsmennene er fortsatt ukjent, men det antas at de er islamister. Islamistiske grupper kjemper en kamp for å få kontroll i Burkina Faso og landene rundt.

Angrepet 16. februar var det foreløpig siste i en drapsbølge som har herjet Burkina Faso det siste året. To andre terrorangrep fant sted bare i februar. Den 10. og 11. februar drepte ukjente gjerningsmenn 11 kristne i byen Sebba. De to byene befinner seg begge nord i landet, området hvor det meste av volden foregår.

Burkina Faso har tradisjonelt vært et fredelig land, men dette har endret seg de siste årene, etter at islamister har gjort sitt inntog i landene sør for Sahara, inkludert Burkina Faso. Hundrevis av mennesker har dødd i landet siden januar 2019 ifølge Åpne Dører, og kristne har vært et særskilt mål. Mange kristne er redde for å delta på gudstjenester eller sende barna sine til skolen. Flere hundre tusen mennesker er også blitt internflyktninger på grunn av volden.

- Be for de pårørende til de drepte og for de skadede
- Be om beskyttelse for kristne i Burkina Faso, spesielt nord i landet
- Be om beskyttelse for hele sivilbefolkningen
- Be om at myndighetene skal klare å stanse islamistenes fremmarsj
- Be om at internflyktningene skal få det de trenger og vende tilbake til sine hjem

(Foto: Flickr / Thoralf Gutierrez. Licence: CC BY-NC 2.0)

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring