Deltakere på bønnemøte skamslått i India

Kristne truet på livet under bønnemøte

Illustrasjonsfoto: World Watch Monitor

Illustrasjonsfoto: World Watch Monitor

Hindunasjonalister angrep og mishandlet deltakerne på et bønnemøte i Tamil Nadu 3. mai.

Kirken «Praise the Lord Church» var samlet til bønnemøte i Kanjappalli i delstaten Tamil Nadu da seks menn avbrøt møtet. De truet pastoren Philip Rangasamy med at de ville drepe de kristne hvis de fortsatte å be. Deretter gikk de til angrep på møtedeltakerne. En mann fikk brukket hånden, og en kvinne på 70 år fikk hodeskader. Hindunasjonalistene ødela også bibler, sangbøker og andre eiendeler som tilhørte kirken.

Ifølge lokale kilder ble gjerningsmennene arrestert. Dette var andre gang menighetens bønnemøte var blitt avbrutt av hindunasjonalister. 10. februar brøt de samme mennene seg inn på menighetens bønnemøte og truet pastoren med vold hvis han ikke innhentet tillatelse til å holde møter. Gjerningsmennene fikk gå fri. Politiet fikk se videoopptak av hendelsen, men foretok seg ingen ting.

Denne hendelsen følger et trist gjentagende mønster både i Tamil Nadu og over hele India. Hindunasjonalister begår overgrep mot kristne og andre minoriteter uten å bli straffeforfulgt. Stadig blir bønnemøter og andre møter avbrutt. De kristne blir utsatt for brutal vold, under påskudd av at de tvangskonverterer hinduer til kristendommen.

Antallet overgrep mot kristne og andre minoriteter har økt dramatisk siden 2014, da hindunasjonalistene overtok regjeringsmakten i India. I disse dager avsluttes et nytt nasjonalt valg, hvor ny regjering og parlament skal velges. Valget har pågått siden april og avsluttes søndag 19. mai. I løpet av neste uke vil det bli klart hvem som skal danne ny regjering i India de neste 5 årene.

- Be om beskyttelse for «Praise the Lord Church» og pastor Philip Rangasamy.
- Be om at menigheten kan fortsette å ha bønnemøter og andre møter i frihet.
- Be om at gjerningsmennene skal stilles til ansvar.
- Be om trygghet for kristne og andre minoriteter mot overgrep i Tamil Nadu og i hele India.
- Be for valget som avsluttes 19. mai. Be om en regjering som vil sette en stopper for vold og overgrep mot minoriteter og respektere trosfrihet for alle.

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring